|

Alfabetik sırayla emekli maaşı

Yunanistan'da emekli maaşlarını ödemek için dün açılan bazı bankalar Cuma gününe kadar alfabetik sıraya göre emekli maaşı ödemesi yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2015 Thursday
Güncelleme: 20:50 - 1/07/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Ülkedeki Ethniki Bank, AlphaBank, Eurobank alfabetik sıra sistemini uygularken, Pireus Bank ise alfabetik sıra olmadan numaratörden alınacak numaraları göz önünde bulunduracağnı duyurdu. Buna göre, dün isimlerinin baş harfleri A'dan İ'ye kadar olanlara emekli maaşı ödemesi yapıldı. Bugün K'den M'ye kadar olanlara, yarın ise isimleri N'den Omega'ya (?) kadar olanlara ödeme yapılacak.



TÜRK VEKİLLER HAYIR DİYECEK


Bu arada Syriza Partisi'nin 3 Türk milletvekili Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek, yaptıkları ortak açıklamada, 5 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak olan referandumda dayatılmak istenen plana, ekonomik pakete, ülkeyi daha yoksullaştıracak, çağdaş köle konumuna düşürecek memoranduma karşı güçlü bir OXI - HAYIR oyu kullanılmasını istediler. Syriza Miletvekili Mustafa Mustafa, “Kıt kanaat geçinen, sıkıntısını, acısını bal eyleyip yaşamaya çalışan halkımıza yakışan, bu plana 'OXI - HAYIR' demektir” dedi.



OYUN BİTTİ AÇIKLAMASI

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'un, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a “Oyun bitti” dediğini hatırlatan Mustafa, şunları söyledi: “25 Haziran'da 4 aydır ısrarla, onurlu bir uzlaşma, uygulanabilir bir çözüm için sürdürdüğümüz görüşmeler bu şekilde sonuçlandı. Başbakanın eline yeni bir memorandum tutuşturuldu. Bu memorandumda eski memorandumların halk düşmanı, emekçi düşmanı, toplumu boğan, kalkınmayı öldüren tedbirleri hafifletilmek yerine daha da ağırlaştırmakta.”


#yunanistan
#emekli maaşı
#ekonomik kriz
9 years ago