|

Dev firmanın hisseleri hamburger fiyatına satılıyor

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın çöküş sinyalleri vermesinin ardından tarihi kuruluşun hisseleri bir hamburger menüsü fiyatına alıcı buluyor.

Yeni Şafak
13:44 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:49 - 1/10/2016 Cumartesi
Diğer

Frankfurt borsasında işlem gören Deutsche Bank hisseleri, hafta başında yaklaşık yüzde 6 değer kaybederek tarihi düşük seviyesi olan 10,63 avrodan işlem gördü. Daha sonra bir miktar toparlanan banka hisseleri, saat 11.54 itibarıyla 10,71 avro seviyelerinden alıcı buluyor. Deutsche Bank hisselerinin tarihi düşük seviyeye inmesi, Avrupa banka hisselerini de olumsuz etkiledi. Rekor düşüşün ardından Bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Servisleri Endeksi yüzde 1,5 değer kaybetti.



Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın hisseleri 10 avronun altına düştü. Bankanın hisseleri, Almanya'nın kurtarma paketi açıklamaması ve bazı büyük hedge fonların bankayı bırakacağına ilişkin söylentilerin ardından 9.90 euroya geriledi. Uzmanpara'nın haberine göre; Böylece Deutsche Bank hisseleri Almanya'da McDonald'ta satılan bir Big Mac Menü değerine kadar düşmüş oldu.



Yüzde 90 eridi

2007'de bankanın hisseleri 100 euronun üzerine kadar çıkmıştı. Yani Almanya'nın en büyük bankası 2008 krizinden bu yana yüzde 90 erimiş oldu. Dün gün içinde gelen ve ABD'ye 14 milyar dolar yerine 5.4 milyar dolar ceza ödenmesi konusunda uzlaşmanın yakın olduğu yönündeki haberler ise hissede kayıpların bir kısmının geri alınmasına neden oldu. Bu haberlerden sonra hisseler yüzde 7'nin üzerinde arttı, günü 11 eurodan kapattı.






#Deutsche Bank
#Almanya
#Ekonomi
8 yıl önce