|

Rus petrol şirketinden Avrupa tepkisi

Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft'ten yapılan açıklamada, şirkete yönelik uygulanan yaptırımların Avrupa Birliği Adalet Divanı tarafından hukuki olarak geçerli bulunması, "yasa dışı ve politik bir karar" şeklinde yorumlandı.

Yeni Şafak
18:22 - 28/03/2017 Tuesday
Güncelleme: 18:28 - 28/03/2017 Tuesday
AA
Rosneft tarafından yapılan açıklamada AB Adalet Divanı tarafından alınan kararın, politik gelişmelerin hukukun önüne geçebildiğini gösterdiğini belirtildi.
Rosneft tarafından yapılan açıklamada AB Adalet Divanı tarafından alınan kararın, politik gelişmelerin hukukun önüne geçebildiğini gösterdiğini belirtildi.

Rus petrol şirketi Rosneft, yaptırımların AB Adalet Divanı tarafından hukuki bulunmasını eleştirdi.



Rosneft'ten yapılan açıklamada, AB'nin en yüksek mahkemesi Adalet Divanı'nın, şirkete uygulanan yaptırımların hukuki anlamda geçerli olduğuna yönelik verdiği hükmün, yasa dışı ve politik olduğu belirtildi.



"Politik gelişmeler hukukun önüne geçiyor"


Rosneft'in, Ukrayna dahil olmak üzere hiçbir yerde hukuk dışı faaliyetlerde bulunmadığı savunulan açıklamada, "AB Adalet Divanı tarafından alınan bu karar, politik gelişmelerin gerektiğinde hukukun önüne geçebildiğini göstermektedir." ifadesi kullanıldı.







Açıklamada, ayrıca AB tarafından Rosneft'e yönelik uygulanan yaptırımların, petrol piyasalarındaki diğer şirketlere de avantaj sağladığı öne sürüldü.



AB tarafından Temmuz 2014'te alınan kararla, Rosneft'in batılı ülkelerle ortak proje yürütmesi ve batılı finans kurumlarından uzun vadeli kredi sağlamasına yasak getirilmişti. Rosneft ise Ekim 2014'te bu karara Londra mahkemesinde itiraz ederek, şirkete uygulanan yaptırımların haksız olduğunu savunmuştu.


#AB Adalet Divanı
#Rosneft
#Rus Petrol Şirketi
7 years ago