|

Yunanlılar her hafta 80 milyon avro kaybedecek

Yunan İhracatçıları Birliğinden, ülkede Pazartesi yürürlüğe giren sermaye kontrolleri uygulamasının ihracatçılara haftalık 80 milyon avro kaybettireceği bildirildi.

Yeni Şafak
21:50 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:57 - 2/07/2015 Perşembe
AA

Birlikten yapılan açıklamada, gelecek 15 gün içinde ülkenin ihracatının yüzde 7, ithalatın da yüzde 28 azalacağının tahmin edildiği belirtildi.



Uygulama ile ihracatçıların her hafta 80 milyon avro kaybedeceği ifade edilen açıklamada, "İthalatın düşmesi ham madde ve bazı ürünlerde sıkıntı oluşturacak. Haftalık olarak toplam 600 milyon avroluk ithal ham madde ve ürün eksikliği olacak" ifadeleri kullanıldı. İhracatçılar Birliği, Yunanistan'nın yaptığı ithalatın, gelecek haftalarda bazı ürünlerde "kıtlık" yaşanabilecek seviyede azalacağı konusunda da uyardı.



Açıklamaya göre, Birliğinin üst yöneticisi Nixos Arxontis, asıl sorunun, sermaye kontrollerinin başladığı günden itibaren 15 gün içinde ne olacağının bilinmemesi olduğunu belirterek, bankaların gelecek hafta da kapalı olacağına inandığını kaydetti..



Yunan ihracatçılar, yurtdışındaki bankaların, müşterilerini Yunanistan'a para göndermemeleri konusunda uyardıklarını ifade ediyorlar. Yurtdışından para gönderilse bile sermaye kontrolleri uygulandığı ve bankalar kapalı olduğu için ihracatçılar bu paraları kullanamıyor.



Bir şirketin ihracat sorumlusu, Yabancılar, Yunan bankalarına güvenmedikleri için çok büyük bir problemle karşı karşıya kalıyoruz. Fakat sadece problem bu değil, bunun yanında yabancılar ihracatımızın parasını ödese bile paramıza ne olacağını bilmiyoruz" dedi.





#yunanistan
#avro bölgesi
#ihracatçılar
9 yıl önce