|

Düzce'de sağanak yağış etkili oldu - Düzce hava durumu

Düzce'de sağanak yağış etkili oldu. Düzce hava durumu tahminlerini haberimizden görebilirsiniz. Düzce'nin Cumayeri ilçesinde sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. İşte Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminleri ve kentten son gelişmeler.

Yeni Şafak
19:10 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:16 - 13/08/2016 Cumartesi
AA

Düzce'de etkili olan sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. Düzce'de dün akşam başlayan sağanak yağış etkisini artırarak bugün de devam etti. Meteoroloji'den alınan son hava durumu tahminlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.



için tıkla



Kentte dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran yağışlar nedeniyle Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen köyü mevkisindeki yolda toprak kayması oluştu.



Heyelan nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar oldu. Yol, İl Özel İdaresi ve Cumayeri Kaymakamlığı ekiplerinin yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından ulaşıma açıldı.



Öte yandan, ilçede etkisini arttıran sağanak dolayısıyla yüksek kesimlerdeki köylerde bulunan tarım arazilerinin zarar gördüğü öğrenildi.



Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmeleri


Yurdumuzun bugün akşam saatlerinden sonra serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (13.08.2016 Cumartesi günü) Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu yakasında) Bolu, Karabük ve Sinop'ta kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) Batı Karadeniz kıyı illerinde ise (Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde Çok kuvvetli ve Şiddetli (51 – 100 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.


14.08.2016 Pazar Günü; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Samsun, Trabzon ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), Ordu, Giresun ve Rize ile Trabzon'un doğu ilçelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kg yağış) olacağı tahmin ediliyor.


Hafta sonunda Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyı illerinde tahmin edilen çok kuvvetli ve şiddetli yağışların sebep olabileceği olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


15 Ağustos 2016 Pazartesi gününden itibaren yağışlı sistemin kuzeydoğu kesimlere çekileceği ve hafta boyunca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olacağı bekleniyor.


Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cumartesi günü kuzeybatı kesimlerde, Pazar günü ise kuzeydoğu ve iç bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.


Rüzgârın; Cumartesi ve Pazar günleri Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (yıldız ve poyraz), Pazar günü ilave olarak Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden (yıldız ve karayel) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40 – 70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.



#Cumayeri
#Dokuzdeğirmen
#Düzce
#şiddetli yağış
#Hava durumu
8 yıl önce