|

E-devlet giriş! E-devlet KYK burs kredi! e devlet sistemi

e-devlet giriş uygulaması hakkında bilmedikleriniz haberimizde. e-devlet uygulamasıyla KYK burs/kredi başvuru, sonuçları gibi eğitim ile ilgili işlemlerle birlikte SGK hizmet dökümü, vergi borcu sorgulama, adli sicil kaydı sorgulama ve döküm alma işlemleri yapmak oldukça basit. E-devlet KYK burs kredi başvuruları için haberimizdeki bağlantıya tıklayınız.

Yeni Şafak
17:41 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:55 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer

e-devlet giriş, e-devlet 4A hizmet dökümü, e devlet KYK burs başvuruları, e-devlet adli sicil kaydı, e-devlet vergi borcu sorgulama, öğrenci belgesi, mezuniyet belgesi gibi döküman ve işlemleri 'www.turkiye.gov.tr' resmi adresinden e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile yapabilirsiniz. Gerekli dökümanları buradan indirebilirsiniz. Bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ilk defa burs/kredi kullanacak Dikey Geçiş Sınavı ile bir lisans programına yerleşen öğrencilerimiz için başvuruların başladığını ve KYK kredi burs başvurularının 28 Ekim 2016 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.





için tıklayınız


için tıklayınız


HANGİ ÖĞRENCİLER BURSTAN YARARLANACAK?


• Ön lisans öğrencileri,


• Lisans öğrencileri,


• Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)


• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)


• Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)


• ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,


• Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,


burstan yararlanabilmektedir.


Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.



E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?


A'dan Z'ye içerisinde işlemlerin başlıklarının bulunduğu bu sayfa üzerinden bizler de kolay bir şekilde hizmet alabiliriz. Gerekli olan bu E-Devlet sistemine giriş için ise sizlerin de bildiği gibi kısa bir şekilde giriş yapabiliriz. E Devlet adı altında bulunan bu sistemi kullanan vatandaşlar da ister mobil imza ile ister elektronik imza ile isterlerse de E-Devlet şifresi ile beraber bu sisteme giriş yapabilirler. Vatandaşların en çok kullandığı giriş seçeneği ise E-Devlet ile giriştir. PTT şubelerine giderek 2 TL işlem ücreti karşılığında alacak oldukları E-Devlet şifresi ile beraber sisteme girişlerini tamamlayabilirler.








#e-devlet
#e-devlet giriiş
#e-devlet KYK burs başvuruları
#e-devlet KYK kredi başvuruları
#Akif Çağatay Kılıç
8 yıl önce