|

e-Devlet giriş! KYK burs başvuruları nasıl yapılır? Adım adım anlatım

KYK burs ve kredi başvuruları dün yapılan açıklamayla birlikte resmen başladı. Yurt sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sıra burs ve kredi başvurularına geldi. Adaylar belirtilen tarihler arasında burs ve kredi başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. İşte adım adım e-Devlet üzerinden KYK burs başvuruları.

Yeni Şafak
09:19 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 09:26 - 17/10/2017 Salı
AA
KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.
KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için burs ve öğrenci kredisi başvuruları başladı. Başvurular ise belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınacak. e-Devlet giriş yaparak sizler de 2017 burs ve kredi başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

e-Devlet Şifresi

Mobil İmza

Elektronik İmza

T.C. Kimlik Kartı

Banka

Bu bilgilerden biri ile giriş yaptığınız takdirde karşınıza KYK burs başvuruları ile ilgili bilgilerin yer aldığı sayfa gelecektir.

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

• Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

• İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

• Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

• Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

• Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler
internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

• Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.

• Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

• Bir öğrenci aynı anda hem burs hem öğrenim kredisi alamaz.

• Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrencilere ödeme yapılmaz.

Özel durumlu öğrenciler için ayrıcalık bulunuyor

Tüm bu işlemleri kabul ettikten sonra "Devam" tuşuna basınız ve son gelen onaylama ekranına ulaşınız.


Doğru şıkkı işaretleyerek "Devam et" tuşuna basınız ve KYK burs başvurusu için istenilen tüm alanları doldurunuz.

Tüm bu işlemlerin ardından burs ve kredi başvurularınız gerçekleşecektir.

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri burs ve kredi başvurularını
16-24 Ekim'de e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da başvuruda bulunabilecek.

Başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru şekilde tamamlamaları gerekiyor.

KYK'nın burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 24 Ekim Salı günü saat 23.59'a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor.

Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler arasında bilgilerini güncelleyebilecek.

- "Durumu uygun tüm öğrenciler öğrenim kredisi alabilecek"

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettikleri ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler öğrenim kredisi alabilecek.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

#Burs ve kredi
#KYK
#e-Devlet
6 yıl önce
default-profile-img