|

e-Devlet giriş ve KYK burs sonuçları öğrenme

e-Devlet giriş yaparak KYK burs ve kredi sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Öğrenciler tarafından merakla beklenen 2017 KYK burs ve kredi sonuçları erişime açıldı.

Yeni Şafak
15:47 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:01 - 16/11/2017 Perşembe
Diğer
e-Devlet üzerinden KYK burs ve kredi sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.
e-Devlet üzerinden KYK burs ve kredi sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

e-Devlet ile KYK burs ve kredi sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) tarafından başvuruları alınan burs ve kredi sonuçları erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve diğer nüfus bilgileriyle birlikte sonuçlara ulaşabilecekler. e-Devlet girişi yapanlar ise doğrudan KYK burs sonuçlarını öğrenebilecek.

2017 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi.

BURS, ÖĞRENİM KREDİSİ VE KATKI KREDİSİ ARASINDAKİ FARK

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Öğrenim Kredisi, Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Katkı Kredisi ise yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

İşlemler e-Devlet kolaylığında

Daha önce e-Devlet ortamına taşınan kredi geri ödeme, erteleme ve burs/kredi vazgeçti işlemlerinin ardından şimdi de öğretim kurumu değişikliği yapan öğrencilerin burs/kredi nakillerini e-Devlet’e aktaran KYK, öğrencileri dilekçe yazma ve geçiş yaptıklarına dair belge gönderme yükümlülüğünden kurtarıyor.

KYK’dan burs/kredi almakta iken yatay geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler ile ön lisans programını ara vermeden ve yıl kaybı olmadan bitirip dikey geçiş sınavıyla lisans programını tamamlayan öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden bildirebilecek.

#KYK
#KYK burs ve kredi sonuçları
#KYK sonuçları
#e-Devlet
6 yıl önce