|

e-Devlet giriş ve sorgulama işlemleri! e-Devlet 2017

2017 e-Devlet giriş ve sorgulama işlemlerinizi haberimiz üzerinde bulunan bağlantılar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Sürekli yenilenen e-Devlet’e yeni hizmetler de katılıyor. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi seçmen sorgulama bilgileri de e-Devlet’teki yerini aldı. Aynı zamanda birçok yenilik de geldi. İşte e-Devlet sorgulama sayfası.

Yeni Şafak
11:03 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 11:10 - 21/02/2017 Salı
Diğer
2017 e-Devlet hizmetleri ve sorgulama işlemleri
2017 e-Devlet hizmetleri ve sorgulama işlemleri

2017 e-Devlet giriş ve sorgulama işlemleri haberimizde. e-Devlet yıllardır yeni yeni bilgileri kendi bünyesine ekliyor. İlk zamanlarda birçok sorgulama imkanına izin veren e-Devlet'te şu an için birçok kurum ve özellik bulunuyor. Sizler de 2017 yılında yenilenen e-Devlet bilgileriyle yeni sorgulama alanlarına ulaşabilirsiniz.





e-Devlet'e yukarıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz. T.C. kimlik numarası ve şifrenizle, mobil imzanızla ya da elektronik imzanızla giriş yapabilirsiniz.



T.C. kimlik kartı ile giriş

Şahsınıza ait T.C. kimlik kartı ile kimliğiniz doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.




T.C. Kimlik Kartı Nedir?

T.C Kimlik Kartı, yakın gelecekte kanuni olarak nüfus cüzdanının yerine geçerek, vatandaşlık kartı olarak kullanılacaktır. T.C Kimlik Kartı, yapılan pilot uygulama kapsamında, Kırıkkale ilinde ikamet eden vatandaşlarımıza verilmektedir. T.C. Kimlik Kartı ile giriş yapabilmeniz için iki yöntem bulunmaktadır.



Standart Kart Okuyucu ile giriş

: T.C Kimlik Kartı ve PIN ile giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda standart kart okuyucunun sürücüsü kurulu olmalıdır.



Tuşlu Kart Okuyucu ile giriş

: T.C Kimlik Kartı ve PIN ile giriş yapabilirsiniz. PIN kodunuzu tuşlu kart okuyucuyu kullanarak girmelisiniz. Bilgisayarınızda tuşlu kart okuyucunun sürücüsü kurulu olmalıdır.




Elektronik imza ile giriş

Elektronik İmzanıza ait kimlik numaranızı girdikten sonra işleminize devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.



Elektronik İmza Nedir?

Elektronik imza, elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 5070 Sayılı Kanun uyarınca e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir. E-imza sertifikası dağıtmaya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından dağıtılan sertifikalar kullanılarak imzalama işlemi yapılır.



Elektronik imzanız bir akıllı kart üzerinde size ulaştırılmaktadır. İmza kartınızı standart bir akıllı kart okuyucusuna takarak sisteme giriş yapılabilmektedir.



Elektronik Nasıl Alınır?

Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere

www.tk.gov.tr

adresinden ulaşabilirsiniz.



Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir.



Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazırdır.



Mobil imza ile giriş

Cep telefonunuz ve hattınıza kayıtlı mobil imzanız ile kimliğiniz doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.




Mobil İmza Kullanımı

Mobil İmza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.



e-Devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısı’nca herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell, Avea ya da Vodafone'dan bilgi edinebilirsiniz.



2017 e-Devlet yeni özellikleri

Sürekli yenilenen e-Devlet üzerinde yeni sorgulama alanlarına da ulaşabilirsiniz.



16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde vatandaşlar seçmen sorgulama bilgilerine e-Devlet üzerinden de ulaşabiliyor. Seçmen sorgulama işlemleri de artık e-Devlet'te...





e-Devlet üzerinde artık Barkodlu Nüfus Kayıt Örneği Belgesi'ni de alabileceksiniz. Yapılan yenilikle birlikte artık vatandaşlara bu imkan da sunuldu...



İGDAŞ abonelik işlemleri e-Devlet'te!

Abonelik sözleşmesi başvurusu,sorgulaması, abonelik sözleşmesi feshi yapabilir, Faturalarınızı takip edebilirsiniz.


Lise Mezuniyet Belgesi e-Devlet'te

Lise mezuniyet bilgilerinizi e-Devlet Kapısı'ndan sorgulayabilir, barkodlu belge oluşturabilirsiniz.









#e-Devlet
#e-Devlet sorgulama
#2017 e-Devlet
7 yıl önce