|

e-Devlet giriş ve tüm sorgulama işlemleri

e-Devlet giriş yaparak tüm sorgulama işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. 2 bine yakın hizmetin bulunduğu e-Devlet üzerinde hemen hemen tüm sorgulama işlemlerini çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Sizler de e-Devlet hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
16:17 - 4/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 16:17 - 4/10/2023 Çarşamba
Diğer
e-Devlet giriş ve tüm sorgulama işlemleri
e-Devlet giriş ve tüm sorgulama işlemleri

e-Devlet ile tüm işlemleri çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM işlemleri, SSK sorgulama işlemleri, MHRS randevu işlemleri veya birçok konu e-Devlet üzerinden oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Sizler de e-Devlet’e girmek ve hizmetlerde faydalanmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-DEVLET GİRİŞ VE SORGULAMA İŞLEMLERİ

E-Devlet ile istediğiniz bilgi ve belgelere ulaşmak artık çok basit. Devletimizin bizlere sunmuş olduğu bu hizmet sayesinde birçok belgeye ve kişisel bilgiye devlet binalarına gitmeden ulaşmak mümkün hale geldi. Ayrıca e-Devlet sistemi güncellenerek yeni hizmetler de sunmaya devam ediyor. E-Devlet giriş işlemleri de basittir. Bunun için yapmanız gereken ilk önce PTT şubesine gidip 2 lira ücret ödedikten sonra bir e-Devlet şifresi edinmek olacak. Daha sonra
internet adresinden T.C NO ve aldığınız şifre ile giriş yapabilirsiniz. İşte e-Devlet'e eklenen yeni hizmetler ve geniş bilgiler.

E-Devlet şifremi unuttum?

e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini
adresinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca e-imza, mobil imza ve
adresini kullanarak internet bankacılığı ile şifre yenileme işlemi yapabilirsiniz.

e-Devlet Şifreniz asla iptal olmaz. Şifrenizin talebiniz ve bilginiz olmaksızın herhangi bir nedenle iptal edilmesi ya da kullanıma kapatılması söz konusu değildir. Şifrenizi hiç kullanmadan ya da değiştirerek kullanmaya başladıktan sonra sisteme 1 ay, 2 ay, 3 ay, 1 yıl ya da daha uzun sürelerde hiç giriş yapmamış olsanız bile, şifrenizin geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Kişisel bilgilerinizin güvenliği için, sistem 3 ayda bir şifre değişikliği yapılması uyarısında bulunur. Ancak bu durumda bile isterseniz şifrenizi değiştirmeden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Mobil İmza Kullanımı

Mobil İmza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.e-Devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısınca herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell, Avea ya da Vodafone'dan bilgi edinebilirsiniz.

Elektronik imza nedir?

Elektronik imza, elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 5070 Sayılı Kanun uyarınca e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir. E-imza sertifikası dağıtmaya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından dağıtılan sertifikalar kullanılarak imzalama işlemi yapılır.Elektronik imzanız bir akıllı kart üzerinde size ulaştırılmaktadır. İmza kartınızı standart bir akıllı kart okuyucusuna takarak sisteme giriş yapılabilmektedir.



#e-Devlet
#e-Devlet giriş
#e-Devlet şifre işlemleri
#edevlet sorgulama
7 ay önce