|

E-okul giriş: E-okul yazılı notu, devamsızlık sorgulama! e-okul vbs

E-okul giriş, e-okul veli bilgilendirme sistemi (e-okul vbs) yazılı, sözlü notu, devamsızlık ve ders programları sorgulama işlemleri haberimiz üzerinden yapabilirsiniz. İşte eokul vbs giriş....

Yeni Şafak
11:41 - 17/11/2017 Friday
Güncelleme: 12:04 - 17/11/2017 Friday
Diğer
E-okul giriş: E-okul yazılı notu, devamsızlık sorgulama!
E-okul giriş: E-okul yazılı notu, devamsızlık sorgulama!

e okul veli bilgilendirme sistemi uygulaması MEB tarafından hazırlandı ve öğrencilerin hizmetine sunuldu. E-okul VBS hizmeti ile öğrenciler, sözlü, yazılı, devamsızlık günü, sınav sonucu, ders programı ile ilgili ayrıntıları görüntüleyebilir. e-okul giriş uygulamasına haberimizdeki bağlantı üzerinden ulaşılabilir.

2018 TATİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

YILBAŞI 1 GÜN 01 OCAK 2018 PAZARTESİULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 1 GÜN 23 NİSAN 2018 PAZARTESİEMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ 1 GÜN 01 MAYIS 2018 SALIATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 1 GÜN 19 MAYIS 2018 CUMARTESİRAMAZAN BAYRAMI AREFESi YARIM GÜN 14 HAZİRAN 2018 PERŞEMBERAMAZAN BAYRAMI 1 GÜN 15 HAZİRAN 2018 CUMARAMAZAN BAYRAMI 2 GÜN 16 HAZİRAN 2018 CUMARTESİRAMAZAN BAYRAMI 3 GÜN 17 HAZİRAN 2018 PAZAR15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ 1 GÜN 15 TEMMUZ 2018 PAZARKURBAN BAYRAMI AREFESİ YARIM GÜN 20 AĞUSTOS 2018 PAZARTESİKURBAN BAYRAMI 1. GÜN 21 AĞUSTOS 2018 SALIKURBAN BAYRAMI 2. GÜN 22 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBAKURBAN BAYRAMI 3. GÜN 23 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBEKURBAN BAYRAMI 4. GÜN 24 AĞUSTOS 2018 CUMAZAFER BAYRAMI 1 GÜN 30 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBECUMHURİYET BAYRAMI 1 GÜN 29 EKİM 2018

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE (VBS) NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-okul veli bilgilendirme sisteminde;

1)Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası

2)Okul numarası

3)Birkaç güvenlik sorusu yanıtlanarak sisteme kolayca giriş yapılabilmektedir.

Ardından E-okul sınav sonuçlarını öğrenmek için not durumu üzerinden bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. Bu sayede birinci yazılı sınav ve sözlü notlarını görebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde, öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde en güncel haliyle ulaşabilmek mümkün. Bu sistem öğrencilerle birlikte veliler için de oluşturulmuştur. E-okul sisteminde süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. E-okul veli bilgilendirme sistemine, resmi web sitesi olan
https://e-okul.meb.gov.tr/
üzerinden erişilebilmektedir. Böylece öğrenci numaraları ve T.C.kimlik numaraları ile giriş yapılarak bu sistemden en etkin ve verimli şekilde yararlanılabilmektedir.
MİLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN MİSYONU NEDİR?

Mili Eğitim Bakanlığı kendisine misyon olarak; düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamayı edinmiştir.

MEB SINAV TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl sınav takvimini internet sitesinden açıklamaktadır. Ehliyet tarihlerinden YKS tarihlerine kadar bütün sınavlar yıllık bazda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen gün ve zamanlarda yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

MEBBİS

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS), MEB tarafından bakanlık üzerinden yapılabilecek birçok işlemin internet üzerinden kolayca yapılabilmesini sağlamak amacıyla hazırlanmış bir sistemdir. MEBBİS'e giriş yapmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

#e-okul
#e-okul giriş
#eokul vbs
#e-okul veli bilgilendirme sistemi
#e okul
#e-okul devamsızlık sorgulama
#e-okul yazılı sonuçları
6 years ago