|

e-Okul giriş ekranı! e-okul.meb.gov.tr veli girişi! TEOG soruları açıklandı tıkla öğren

e-Okul giriş yapmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavların ardından öğrenciler soruları öğrenmek için e-okul.meb.gov.tr adresini ziyaret ediyorlar. Özellikle veliler TEOG sorularını incelemek için e-Okul VBS üzerinde yoğunluk oluşturdu. Peki TEOG soruları e-Okul üzerinden öğrenebilecek mi? İşte e-Okul giriş ve sorgulama işlemleri...

Yeni Şafak
19:26 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:31 - 27/04/2017 Perşembe
Diğer
e-Okul giriş ekranı
e-Okul giriş ekranı

e-Okul giriş yapmak ve sorgulama sayfalarına ulaşmak için haberimizde bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz. Öğrencilerin geleceğini yakından etkileyen TEOG sınavı, bugün tamamlanacak. Sınavların ardından ise sorular ve cevap anahtarı bugün saat 14.00’te erişime açılacak. Sınavlar hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler ve veliler de e-Okul uygulaması üzerinde yoğunluk oluşturdu. Peki TEOG soruları e-okul.meb.gov.tr üzerinden erişime açılacak mı? İşte e-Okul giriş ekranı.

MEB tarafından son dakika açıklaması geldi ve öğrenciler için cevap anahtarının bugün açıklanacağı belirtildi. Sorular ise e-Okul yerine EBA üzerinden erişime açılacak. Sizler de EBA’ya saat 14.00’te giriş yaparak TEOG sorularına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. TEOG sonuçları ise Haziran ayı içerisinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenilecek.

e-Okul üzerinden şu anda diğer tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.


TEOG sınavı nasıldı?

TEOG yorumları incelediğinde sınavın geçen senelere ve ilk döneme göre biraz daha kolay olduğu gözlemlendi. Özellikle öğrenciler Türkçe sorularını çok rahat bir şekilde yaparken Matematik sorularında az da olsa zorlandı. Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlara göre TEOG sınavında başarı oranının bu sene biraz daha artacağı tahmin ediliyor.

Uzmanlar TEOG konusunda uyarıyor

TEOG konusunda ailelere ise uzmanlardan uyarılar geldi. Sınav konusunda öğrencilerin daha rahat olabilmeleri için ebeveynlere uyarılar yapıldı.

Aileleri TEOG sınavı öncesinde uyaran Rehberlik Öğretmeni Hande Karakol, "Çocuklarınızın üzerinde sınav başarısı için bir baskı oluşturmayın. Öğrencinin yaşadığı stres sınav başarısını etkiler" dedi.

1 milyonun üzerinde ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin iyi bir liseye girmek için katıldığı ikinci dönem TEOG ortak sınavlarının ilk gün oturumları sona erdi. Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (İzmir Sağlık Koleji) Rehberlik öğretmenleri Hande Karakol ve Hatice Soydoğan, TEOG sınavına girecek öğrencilere ve velilerine önemli uyarı ve hatırlatmalarda bulundu. TEOG’un öğrencilerin geleceğinde önemli bir basamak olduğunu belirten Hande Karakol, "Bu bir sınav. Çocuklarımızın hayatında önemli bir basamak. Çocuklarımızın geleceğine açılan tek çıkış kapısı değil. Bunu bilmek, farkında olmak, çocuklarımızın üzerinden önemli bir yükü kaldıracaktır. Onların başarısında en önemli etkenlerden birisi sınav stresidir. Biz bu küçük farkındalıkla sınav stresini biraz olsun azaltabiliriz" diye konuştu.

"Tüm olumsuzlukları unutun"

TEOG sınavı öncesinde öğrencilerin başarılarını artıracak önerilerde bulunan Hatice Soydoğan, "Sınav öncesinde mutlaka erken yatın. Sınav hazırlıklarınızı yapın. Ders çalışmayın. Sınav günü kahvaltınızı yapın. En önemlisi bu sadece bir sınav. Evet hayatımızdan önemli bir basamak. Ancak bunun gibi bir çok basamak var. Tüm olumsuzlukları unutun. Sadece sınava odaklanın" şeklinde konuştu.



#TEOG
#e-Okul
#e-Okul VBS
7 yıl önce