|

E-okul giriş! Veli Bilgilendirme Sistemi (E-okul VBS)

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş için haberimize bakınız. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan E-okul VBS uygulaması ile sözlü, yazılı notları, devamsızlıkları ve duyuruları e-okul giriş ile öğrenebilir. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı işlemleri için e-okul vbs uygulaması Android ve İOS mobil telefonlara da kolaylıkla indirilebilir.

Yeni Şafak
20:15 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 17:28 - 27/09/2016 Salı
Diğer

E-okul giriş! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan E-okul VBS uygulaması ile sözlü, yazılı notları, devamsızlıkları ve duyuruları e-okul giriş ile öğrenebilir.



İnternet sistemi sayesinde hemen her yerden istediğimiz resmi işlemlerimizi gerçekleştirme imkanına sahibiz çünkü internet ağı ülkeler arası bağlantı kurma yada işlem yapma imkanını dahi insanlara sunmaktadır. Bu işlemlerin içine dahil olan bir başka işlem ise e Okul sistemidir. e Okul sistemi ülkemizde kullanılan resmi işlemlerden biridir. e Okul sistemi iş yoğunluğu sebebi yada farklı sebepler yüzünden çocuklarının dersleri ve okulları ile ilgilenemeyen velilerin kullanmış olduğu sistemlerden biridir. e Okul sistemi ilk öğretimden lise son sınıfa kadar eğitimöğretim gören tüm öğrencileri kapsamaktadır. ilk öğretim 1. Sınıftan itibaren tüm öğrencilere devletimiz e Okul hesabını aktif hale getirmektedir. Gerek veliler gerek öğrencinin kendisi okul numarasını ve T.C. kimlik numarasını ilgili kısımlara yazması halinde e Devlet sistemine giriş yapabilmektedir. e Okul sistemine giriş yaparken güvenlik amaçlı olarak öğrencinin sınıfı, aile sıra no, cilt no, doğum günü gibi kişisel bilgiler sorularak bu aşama sonucunda e Okul sistemine giriş yapılmasına izin verilmektedir. e Okul sistemine giriş yaptıktan sonra gerek öğrencinin geçmiş yıllara ait bilgilerini gerek güncel bilgilerini öğrenme imkanına sahipsiniz. Bu bilgilerden kastımız ise sınav notları, devamsızlık bilgileri, almış olduğu belgelerin bilgileri, yıl sonu notları gibi daha bir çok öğrencinize ait olan bilgileri öğrenme imkanına sahipsiniz. e Okul sistemi bu sebeple çok kullanışlı olduğunu ilk günden itibaren velilere kanıtlamıştır.



için tıklayınız


ÖĞRENCİLER VE VELİLER İÇİN DE UYGULAMA YAYINDA


Velilerin öğrenci takibini daha kolay yapabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından çıkarılan e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi de android ve iOS sistemleri üzerinde kullanıma açıldı. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Resmi Mobil Uygulama, örgün eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullanımına açıldı. Veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilecek.



E-OKUL KULLANIM İSTATİSTİKLERİ


*Başbakanlık internet sitesine bir yılda 10. milyon giriş yapılırken MEBBİS projelerinden sadece bir tanesi olan Veli Bilgilendirme Sistemine bir günlük giriş sayısı 11.6 milyondur.



*Bir dönemde girilen not sayısı (satır) : 135.868.746



*Sistemlerden bir günde 1.8 milyon adet rapor üretilebilmektedir (Karne, diploma, not fişi,..vb). 30 kişilik bir şubenin karne raporu tek bir rapor olarak değerlendirilmektedir.



*Sadece e‐Okul Veli Bilgilendirme sistemine bir gün içinde yapılan giriş sayısı 11.6 milyonu bulmaktadır.









#e-okul
#e-okul giriş
#e-okul VBS
#e-okul veli bilgilendirme sistemi
8 yıl önce