|

E okul karne notu öğren! MEB 2017 Eokul vbs karne notu sorgulama

E okul karne notu öğrenmek isteyen veliler haberimizden faydalanabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen e-okul sistemi üzerinden öğrencilerin karne notlarını görebilirsiniz. Yarıyıl tatiline girecek olan yaklaşık 18 milyon öğrenci 20 Ocak Cuma günü karnelerini alacaklar. Veliler ise karneleri kontrol için e okul sistemini kullanacaklar. İşte e okul üzerinden karne notu sorgulama giriş sayfası ve detaylar.

Yeni Şafak
20:56 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:07 - 19/01/2017 Perşembe
Diğer

E okul karne notu öğrenmek için hemen tıkla. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının ilk dönemi 20 Ocak Cuma günü sona eriyor. Türkiye genelindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci karne almanın ve tatile girecek olmanın heyecanı içerisinde. Veliler ise çocuklarının karne notlarını sorgulamak için e okul sistemine giriş yapacaklar. Sizler için hazırladığımız haberimizden e-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) girişi yapabilir ve karne notlarını görüntüleyebilirsiniz. İşte tüm ayrıntılar.





E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) sayesinde, veliler artık çocuklarını internet üzerinden takip edebiliyor, devamsızlıklarını, not durumlarını, okuldaki başarılarını internette çok rahat bir şekilde görebiliyorlar. Hatta sadece çocuklarının devamsızlıklarını değil, öğretmenlerin derse girip girmediğini sistem üzerinden rahat bir şekilde görebiliyorlar. Çocuklarının okul hayatındaki sıkıntılarını hızlı bir şekilde gören veliler çocukları için önceden hazırlık yapabilir ve çocuklarını daha iyi yetiştirebilmek için sağlıklı sonuçlara ulaşabilirler.






E-okul Veli Bilgilendirme-Yönetim Bilgi Sisteminde ise sadece not bilgileri değil aynı zamanda velisi bulunduğunuz öğrencinin hangi günler devamsızlık yaptığını da sizler ile paylaşmaktadır. Hangi günler izinli olup olmadığını ya da özürsüz devamsızlıklarını buradan görüp takip ederek öğrenciniz ile yakından ilgilenebilirsiniz. Öğrenciler de not sisteminden yararlanarak en güncel notlarını öğretmenlerine sormaya gerek duymadan bu sistem sayesinde ulaşmaktadır. aynı zamanda eğitim gördüğü okul sisteminin girmiş olduğu okuduğu Kitap sayısı da bu sistemde siz veliler ile paylaşılmaktadır.



E OKUL VBS sistemini oldukça basittir. Veliler öğrencilerin not durumunu ve devamsızlık gün sayısını takip etmek için hazırlanan güzel bir programıdır. E –okul veli bilgilendirme sistemi ile hangi işlemler yapılabilir ve ne gibi bilgilere ulaşmak mümkün.



E-okul uygulamasına web üzerinden ve mobil uygulamasını akıllı telefonlara indirip kullanmak oldukça kolay. E- okul mobil uygulaması için Google Store mağazından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.



E-okul uygulamasının ne olduğunu özetleyecek olursak, e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.



E-okul VBS uygulaması ile veliler ve öğrenciler, 1'inci sözlü sınavı, 2'inci sözlü sınavı, 1.yazılı sınavı, 2.yazılı sınavı, 3'üncü yazılı sınavı, proje ödevleri, TEOG sınav giriş yerleri bilgileri. Ve ayrıca TEOG sınav sonuçları, okulda devamsızlık gün sayısı, takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi, davranış notları, karne not bilgisi, sınav sonuçları, şube başarı ortalaması, sınav tarihleri, aldığı belgeler, yıl sonu notları, haftalık ders programı, sınıf bilgileri, nakil durumu gibi bilgilere ulaşabilirler.






Ara Tatilde Nelere Dikkat Edilmeli


Yurt geneli ilköğretim ve lise düzeyinde binlerce öğrenci, karnesini alacak ve yarıyıl tatiline girecek. Yarıyıl tatili boyunca dikkat


edilmesi gereken konularla ilgili Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev, öğrencilere ve velilere önemli açıklamalar yaptı.



Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle beraber, özellikle karnesindeki notları düşük olan öğrencilere baskı yapılmaması gerektiğini vurgulayan ve yarıyıl tatili boyunca velilerin ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken konuları açıklayan HKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev,“Yarıyıl tatili ailelerin çocuklarıyla zaman geçirmesi için iyi bir fırsattır.Çocuk oyun oynamalı, anne ve babasıyla konuşmalı, paylaşımda bulunmalıdır. Oysa günümüzde anne babaların bakış açısı değişiyor. En yaygın anne baba davranışı, çocuğun karnesindeki hangi not düşükse onun üzerine yoğunlaşarak düzeltilmesini sağlamak. En yaygın anne baba tutumu 'karnesi iyi olan çocuk zeki çocuktur', oysa bu konuda bir bilimsel bir kanıt yok. Anne babanın davranışı ve tutumu çocuk eğitiminde çok hassas bir konudur. Çünkü çocuklar notlarının düşük olmasından daha çok anne babanın tepkisinden kaygı duyarlar. Bu konuda gözden kaçan bazı şeyler var. Örneğin, Çocuk ne hissediyor? Çocuğun bu eksiklerini kendisinin tamamlaması için neler yapılabilir? Çocuk ders çalışmak istiyor mu? Çünkü araştırmalar bize, zorla ders çalıştırılan çocuğun başarılı olamayacağını söylüyor. Böyle durumlarda işin kolayına kaçıp çocuğu suçlamaktansa ufak ama önemli bazı tedbirler alınarak çocuk doğru yönlendirilebilir. Çocuğun bir sonraki döneme nasıl motive edilebileceğinin düşünülmesi buna yönelik davranışlar sergilenmesi gerekiyor”şeklinde konuştu.



Anne Babalar Dikkat


Ramin Aliyev anne ve babaların dikkat etmesi gereken çok önemli hususlar olduğunu belirterek, “Anne babalar çok iyi bilmelidir ki, çocuğun karnesinde kötü notlar varsa, sorun da çözüm de sadece çocukla ilgili değildir. Çocuğun, 'Annem babam beni sevmiyor çünkü derslerimde başarılı değilim' düşüncesine kapılması çok örseleyici olabiliyor. Aslında hissettikleri şu, 'Bende başarılı olmak istiyorum ama olamıyorum.Ailenin bu konudaki risk faktörlerini öğretmenle işbirliği yaparak öğrenmesi ve araştırması gerekiyor. Peki çocuk bu tatil döneminde sadece oyun mu oynamalı, sadece ders mi çalışmalı? Bu konuda anne babaların bir şekilde her ikisini dengelemesi gerekir. Çocuklara bu dönemde sorumluluklar verilmeli. Çocuk eve katkıda bulunabileceğini hissetmeli, özgüven geliştirmeli. Bir konuda eksiği varsa başka bir konuda katkıda bulunarak o motivasyonunu tekrar kazanabilmeli. Anne babalar, 'söylediğimi yap, yaptığımı yapma' mantığından uzak kalmalı ve çocuğun her dönemde gözlem ve taklit yoluyla çok iyi öğrenebileceğini bilmeli ona göre hareket etmelidir. Yani çocuğun bir şeyler okumasını isteyen veli, kendisinin de bu konuda örnek olacak davranışlar sergilemeli. Televizyondan, bilgisayardan ve telefonundan gözünü ayırmayan bir velinin çocuğundan tam tersi davranışlar sergilemesini istemesi pek yararlı olmayacaktır. Anne babalar çocuklara bir şeyler öğretmek istediklerinde genelde seçtikleri yol sözlü telkinler oluyor. Oysa çocuğun tatilde olduğunu göz önünde bulundurarak örneğin bir eğitici film veya belgesel izleyebilirler. Bu film sonrası getirdikleri yorumlarla çocuklara gerekli mesaj verebilir ki araştırmalar sözlü telkinlerden daha etkili olduğunu gösteriyor. Film izlemek sadece bir örnektir. Ailenin yapısına göre daha farklı etkinlikler de yapılabilir. Yani konunun özeti anne babaların çocuklarıyla yaşayacağı sıradan olmayan bir yaşantı hem çocuğu aileye daha çok bağlar hem de aile iletişimi artırır. Çocuğun kendisini sadece okula giden bir robot olarak hissetmesinden uzaklaştırır. Çocuk öğrendiklerini bu tatil döneminde unutmamalı. Çocuğun tamamen tatil döneminde oyun oynaması hiç bir çalışma yapmaması tatil sonrası okula uyumunu aksatacaktır. Bu aynı zamanda öğretmenin de yükünü artırmak anlamına gelir. Çocukların farklı alışkanlıklar (uzun süre tv izleme, bilgisayar karşısında gereğinden fazla zaman geçirme) edinmemeleri için anne babalar farklı meşguliyetler oluşturabilirler. Örneğin, müze, tarihi mekan, teknopark vb. gezileri düzenlemek bunlar arasında olabilir. Yada bazı aktiviteleri birlikte de yapabilirler. Örneğin, birlikte bir müzik kursuna katılabilirler veya bir spor aktivitesine beraber gidebilirler. Ancak özellikle çocuklarınızın sahip olduğu ilgi ve yetenekler doğrultusunda onlara yapacakları etkinliklere katılımları pozitif gelişim sergilemelerinde önemli bir yer tutacaktır” ifadelerini kullandı.



Öğrenciler tatillerini nasıl değerlendirmeli


Öğrencilerin aldıkları karneleri, bir sonraki dönemlerini nasıl geçirmeleri gerektiğiyle ilgili açıklama yapan HKÜ Öğretim Üyesi Aliyev, “Karnenin görevi hem öğrenciye hem anne babaya eksiklerin neler olduğunu göstermektir. Yani düzeltilebilir bir durum olduğu kesinlikle bilinmeli. Çocuklar bu dönemde anne baba ve öğretmenlerinin söylediklerini gözden kaçırmadan kendisi için bir program yapabilir. Bu programın içeriğinde mutlaka dinlenme, oynama, arkadaşlarla zaman geçirme ve kendisini bir sonraki döneme hazırlayacak bilgiler içermesi gerekiyor. Ama bu bir reçete gibi hazırlamamalıdır. Yazılı olması da gerekmiyor. Çocuğun zihninde tasarlaması yeterlidir. Mümkünse aile büyüklerini (dede, nine, amca dayı vb. ) ziyaret etmeliler. Çünkü o an fark etmeseler bile onlarla girdiği iletişimde edindikleri deneyim iyi bir yetişkin olmaları için şarttır. Ara tatil için bunları yapmaları yeterlidir. Yaz tatili için tabi ki önerilerimiz farklı olacaktır” diyerek yapılması gerekenler ile ilgili açıklamalar yaptı.



E okul karne notu öğrenmek isteyen veliler haberimizden faydalanabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen e-okul sistemi üzerinden öğrencilerin karne notlarını görebilirsiniz. Yarıyıl tatiline girecek olan yaklaşık 18 milyon öğrenci 20 Ocak Cuma günü karnelerini alacaklar. Veliler ise karneleri kontrol için e okul sistemini kullanacaklar. İşte e okul üzerinden karne notu sorgulama giriş sayfası ve detaylar.


#E okul
#MEB
#Karne notu öğrenme
#Karne notu sorgulama
#E-okul veli bilgilendirme sistemi
7 yıl önce
default-profile-img