|

e-Okul VBS giriş ile yazılı sonuçları öğrenme

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile okullarda gerçekleştirilen sınavların sonuçlarını çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. MEB tarafından velilerin hizmetine sunulan bu özel sistem ile yazılı sonuçlarının yanı sıra devamsızlık, ders programları ve birçok işlemi tek bir adresten yapabilirsiniz.

Yeni Şafak
11:46 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:50 - 14/12/2017 Perşembe
Diğer
Okulların kapanmasına çok az bir süre kala öğrenciler e-Okul üzerinden karne notlarını görebiliyorlar.
Okulların kapanmasına çok az bir süre kala öğrenciler e-Okul üzerinden karne notlarını görebiliyorlar.

e-Okul VBS son haftaların en yoğun günlerini yaşıyor. Okullarda gerçekleştirilen sınav sonuçları e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki yerini aldı. Çocuklarının eğitimlerini yakından takip etmek isteyenler ise sisteme düzenli olarak giriş yaparak sonuçlar hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar.

E-okul girişi nasıl yapılır?

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.


E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

#e-Okul
#e-Okul VBS
#Veli Bilgilendirme Sistemi
6 yıl önce
default-profile-img