|

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş! 2017 e-Okul VBS TEOG sorgulama burada!

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden birçok sorgulama işlemi yapabilirsiniz. TEOG 2. dönem sınavları bugün yapılacak olan sınavla son bulacak. Veliler ise TEOG cevap anahtarını e-Okul üzerinden öğrenmek istiyor. İşte 2017 e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sorgulama sayfası.

Yeni Şafak
12:49 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:41 - 27/04/2017 Perşembe
Diğer
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2017
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2017

e-Okul VBS sayfasına giriş yapabilir ve okulla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz. e-Okul üzerinden birçok sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Bugün sona erecek olan TEOG sonuçlarını da Haziran ayı içerisinde e-Okul Veli Bilgilendirme sayfası üzerinden görebileceksiniz. İşte 2017 e-Okul TEOG sayfası…

Öğrenci yada Veli e okul'un sağladığı bilgilere nasıl ulaşır?

1- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu yazın.

2- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını giriniz.

3- Numaralı bölgeye de öğrencinin Okul Numarası'nı girerek öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.

E Okul Mobil Uygulaması nedir?

E okul mobil uygulaması farklı işletim sistemlerine göre hazırlanmıştır. Bu açıdan kişilerin işletim sistemlerine göre uygulama marketlere giriş yaparak uygulamayı indirmesi gerekir. İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e okul mobil uygulaması otomatik olarak cihazlara kurulacaktır. Kurulum işleminin bitmesi ile birlikte ise herhangi bir sorun yaşamadan giriş yapılarak bilgi sağlanabilir. E okul mobil uygulaması aracılığıyla da yine öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında bilgi sağlanacaktır. Özellikle ders notları bölümü yoğun bir kullanım alırken, veli ya da öğrencilerin ders notlarını takip etmek için e okul mobil uygulamasındaki notlar bölümünü de kullanabilir. E okul mobil uygulamasının kullanımından indirime işlemlerine kadar hiçbir bölümünde ücret istenmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan sistem sayesinde her zaman öğrencilerin takibinin yapılarak, okul hakkında bilgi alınması sağlanmıştır. Eğer sizler de akıllı cep telefonları ya da tablet kullanıyorsanız mobil uygulamayı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Belirli aralıklarla güncellemesi yapılan uygulamanın güncellemelerinin de takip edilerek gerektiği zamanlarda cihazlara yüklenmesi önemlidir. Böylece sorun yaşanmadan sistem sürekli kullanılabilir.

Giriş Kodu:
Giriş kodu alanına, bu alanın üstünde bulunan rakamı yazınız. Her bağlantıda bu rakam değişecek ve yeni rakamı bu kutucuğa yazmanız gerekecektir.

Kullanıcı Adı: İlgili birimce verilmiş olan verilmiş olan Kullanıcı Adını ilgili kutucuğa yazınız.

Şifre:
İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda e-okul Modülleri görülmektedir. Bu kısımda kullanıcı; şifre değişikliği yapabilir, e-okul haberlerine ya da diğer bilgilere erişebilir.

Şifre Değişikliği
: Bu seçeneği tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan bu sayfada şifre değişikliği yaparken dikkat etmeniz gereken kurallar sıralanmıştır.

Eski Şifreniz:
İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.

Yeni Şifreniz:
Bundan sonra kullanmak istediğiniz şifreyi yazacağınız alandır.

Yeni Şifreniz (Tekrar): Sistemin yeni şifrenizi doğrulaması için yeni şifrenizi bu alana tekrar yazmanız gerekmektedir.

Öğrenci Ekle

Bu sayfada uyruğu T.C. olan öğrenciler için yeni kayıt yapabilirsiniz.

T.C Kimlik No: Bu alana öğrenciye ait TC Kimlik numarasını girdikten sonra kırmızı ok ile gösterilen butona tıkladığınızda öğrenciye ait adı, soyadı, baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi bilgileri İçişleri Bakanlığından otomatik olarak gelecektir. Kişinin TC kimlik numarası yazılıp ilgili butona basıldığında sistem tarafından yaş kontrolü yapıldıktan sonra öğrencinin bilgileri öğrenci işlemleri modülünde bulunan Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2003), Babanın Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2005), Annenin Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2006), Kardeşinin Bilgileri (IOGO2007) ekranlarına gelecektir.

Sınıfı/Şubesi:
Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.

Yabancı Dil:
Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.

Okul Numarası:
Öğrencinin okul numarasını gireceğiniz alandır.

Veli Bilgileri altında bulunan alanlar;

Veli Uyruğu: Öğrenci velisinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.

Veli Kimlik No: Eğer öğrenci velisi yabancı uyruklu ise veli kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana veliye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.

Baba Bilgileri altında bulunan alanlar

Baba Uyruğu: Öğrencinin babasının uyruğunu seçebileceğiniz alandır.

Baba Kimlik No:
Eğer öğrencinin babası yabancı uyruklu ise baba kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana babaya ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.

Anne Bilgileri altında bulunan alanlar;

Anne Uyruğu:
Öğrencinin annesinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.

Anne Kimlik No: Eğer öğrencinin annesi yabancı uyruklu ise anne kimlik no alanı doldurulmayacaktır sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana anneye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.

Öğrenci Ders ve Sınıf Bilgileri altında bulunan alanlar;

Sınıfı/Şubesi: Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.

Yabancı Dil: Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.

Okul Numarası: Öğrenciye verilecek okul numarasını gireceğiniz alandır.

Öğrenci İşlemleri Modülü

Öğrenci İşlemleri Modülü, öğrenciye ait işlemleri yürütür. Öğrenci arama işlemlerinin yapılması, öğrenciye ait bilgilerin daha detaylı olarak girilmesi bu modül kullanılarak yapılabilecek işlerdir. Öğrenci İşlemleri Modülünün ana sayfası aşağıda görüntülenmiştir.

Hızlı Öğrenci Arama: Arama yapmak için hazırlanmış bir alandır. Eğer bilgilerini görüntülemek istediğiniz öğrencinin TC Kimlik numarası veya Okul numarasından herhangi birini biliyorsanız bu alanı kullanarak daha hızlı bir arama gerçekleştirebilirsiniz

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E-Okul Ders Programı: e-оkul ders programı, ders başlangıç ve bitiş sааtleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,Dеvamsızlık Bilgileri: 2011 - 2012 eğitim öğretim yılı dönеm içinde özürlü ve özürsüz devаmsızlıklаr,

E Okul Not Bilgileri:
Öğrencinin оkulda аldığı sınаv, proje ve performans bеlirlеmеyе yönelik çalışmalarla ilgili puаnlаr. Karne sоnuçlarının açıklanmasına günler kala e Öğrenci Karnesi ve notlаrını da e-Okul Veli sisteminde .

Öğrеnci TC Kimlik No:
İçişlеri Bakanlığı, Nüfus ve Vаtаndаşlık İşlеri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik No bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır .

Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyоrlar

Öğrenci Okul No:
Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .E-Okul Giriş: e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .E-Kаyıt: Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.
#e-Okul
#e-Okul VBS
#e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
7 yıl önce
default-profile-img