|

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ve sorgulama işlemleri

Okulların açılmasıyla birlikte e-Okul üzerinde yoğunluklar da başladı. Her hafta öğrenciler ve veliler okulla ilgili tüm gelişmeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ( e-Okul VBS ) üzerinden takip edebiliyor. İşte e-Okul VBS ile ilgili tüm merak edilenler ve detayları.

Yeni Şafak
15:47 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:20 - 18/10/2017 Çarşamba
Diğer
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile çocuğunuzun tüm bilgilerini takip edebilirsiniz.
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile çocuğunuzun tüm bilgilerini takip edebilirsiniz.

MEB tarafından velilerin ve öğrencilerin hizmetine sunulan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde birçok hizmeti barındırıyor. Devamsızlık sorgulama, sınav sonuçları, okulla ilgili duyurular, not bilgileri, ders programları gibi birçok işlem e-Okul VBS tarafından öğrenilebiliyor. İşte tüm detayları ile birlikte e-Okul VBS işlemleri.

E-Okul uygulaması nasıl başladı, ne zaman kuruldu?

E-Okul projesi pilot olarak seçilen 5 büyük ilde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Eskişehir’de “E-Kayıt” başarıyla sonuçlandı. 277 bin 591 öğrenci evine en yakın okula yerleştirildi. E-Kayıt projesi, “E-Okul” için tasarlanan sistemin pilot çalışma zeminini oluşturdu. Yazılım ve donanım ihtiyaçları çalışma sonucuna göre revize edilerek “E-Okul” sistemi 2007-2008 öğretim yılı başından itibaren tüm ilköğretim okullarında aynı anda uygulamaya başlandı.

Ocak 2007’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen E-Okul projesi günümüzde öğrenci velileri tarafından çok sık kullanılmaktadır. Veliler bu sistemle birlikte okul yönetimi ve öğretmenler tarafından yapılan bireysel ve toplu duyurulara ulaşarak, sistem üzerinden öğrencinin okuldaki yaşantısı hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Servisi (VBS) nedir, E-Okul VBS Nasıl Kullanılır?

Öğrenciye dair sınav sonuçları, devamsızlık bilgileri ve okul tarafından yapılan duyurulara ulaşmak için geliştirilen sistem, e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla öğrencinin okul numarasını eksiksiz bir şekilde girerek sisteme giriş sağlanabiliyor. Web üzerinden erişim sağlandığı gibi E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması akıllı telefonlar da mobil olarak da kullanılabiliyor.

E-Okul uygulamasına nasıl giriş yapılır?
Öncelikle internetten
girerek aşağıdaki görselde görülen “Resimdeki rakamlar, öğrenci T.C. kimlik numarası, öğrenci okul numarası” yazan alanlara gerekli bilgiler eksiksiz yazılarak siteme girilebiliyor.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş tamamlandıktan sonra öğrencinin sınav ve proje bilgilerine “Sınav Tarihleri ” butonunu tıklayarak erişilebiliyor.

Öğrencilerin not ve devamsızlık bilgilerine E-Okul üzerinden erişim

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine üzerinden öğrenciye dair not bilgileri de rahatlıkla görülebiliyor. “Not Bilgisi” butonunu tıklandığında bütün not bilgilerinin dökümü alınabiliyor.

Öğrenciye dair devamsızlık bilgisini de “Devamsızlık Bilgisi” butonunu tıklayarak takip edilebiliyor.

Nakil, yerleştirme ve sınav bilgileri

E-okul Veli Bilgilendirme Sisteminde öğrenciye dair nakil işlemleri “Nakil Durumu” butonunu tıklayarak takip edilebiliyor.


E-okul üzerinden öğrencinin sınav sonuçları ve yerleştirme sonuçları da anlık olarak görülebiliyor.


8383 MEB Mobil Bilgi Servisi: Öğrenci bilgileri cebinizde

MEB Mobil Bilgi Servisi öğrenciyle ilgili bütün bilgilerin cep telefonu üzerinden takibini sağlıyor. Öğrencinin bilgileri kısa mesaj yoluyla sisteme kaydedilen cep telefonuna iletiliyor. Bu uygulamanın aylık ücreti 2,5 TL

E-Okul VBS sayesinde, öğrencinin devamsızlığı, sınavdan almış olduğu notlar, haftalık ders saatleri ve okul yönetimiyle iletişime zamandan ve mekandan tasarrufa geçilerek veli tarafından gerçekleştirilebiliyor.


#e-Okul
#e-Okul VBS
#e-Okul giriş
#e-OKul Veli Bilgilendirme Sistemi
6 yıl önce
default-profile-img