|

Adana’da da akademisyenlerin üzerinden ’1 dolar’ çıktı

Adana'da darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Çukurova Üniversitesi'nde 19 akademisyen gözaltına alınırken akademisyenlerin 5'nin cüzdanından 1 dolar çıktı. Akademisyenlerin üzerinden çıkan 1 dolarların daha önce polis, asker, iş adamı ve yargı mensuplarının üzerinden çıkan dolarların aksine 'B' ve 'L' serisi olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
10:20 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 07:23 - 26/07/2016 Salı
IHA

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yaptığı operasyonlarda dün Çukurova Üniversitesi'ndeki bazı akademisyenlerin dernek kurarak örgüt propagandası yaptığı ve üniversitenin de onlara eleman sağladığı bilgisine ulaşarak üniversitede arama başlattı. Gözaltı kararı çıkan 20 akademisyenden 19'u gözaltına alınarak emniyete götürülürken akademisyenlerin 5'inin cüzdanından 1 dolar çıktığı görüldü. Akademisyenlerin üzerinden çıkan 1 dolarların daha önce polis, asker, iş adamı ve yargı mensuplarının üzerinden çıkan dolarların aksine 'B' ve 'L' serisi olduğu öğrenildi. Akademisyenlerin 1 dolarları düğünde atmak için kullandıklarını söyledikleri ileri sürüldü. Ancak polis ABD'den gönderilen paraların, seri numarasındaki harfe göre örgüt içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığını tespit etti.



Operasyonlar kapsamında FETÖ terör örgütü tarafından kurulduğu ileri sürülen Kanuni Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.





#Adana
#Kanuni Üniversitesi
#Osman Serindağ
#Çukurova Üniversitesi
8 yıl önce