|

Akademisyenlerin odasından şifreli dolar çıktı

Fetullah Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik olarak İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonlarda, aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. İstanbul Üniversitesi'nde FETÖ adına faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere ait odalarda ve ikametlerinde şifre amaçlı kullanıldığı iddia edilen 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi. Dolarların üzerindeki harflerin örgüt arasında konum belirlediği söylendi.

Yeni Şafak
10:57 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:01 - 25/07/2016 Pazartesi
DHA
Gözaltına alınan akademisyenler arasında İstanbul Üniversitesi'nde görevli olanlar da yer alıyor.
Gözaltına alınan akademisyenler arasında İstanbul Üniversitesi'nde görevli olanlar da yer alıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Fetullah Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik çalışma kapsamında, İstanbul Üniversitesinde faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik İstanbul merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı.

Şüphelilerin odasındaki dolarların şifresiŞüphelilerin adreslerinde ve İstanbul Üniversitesi'ndeki odalarında yapılan aramalarda çok sayıda belge, örgütsel doküman, dijital materyaller ile "Fetullah Gülen tarafından okunduktan sonra örgüt mensuplarına gönderildiği ve örgüt üyelerinin birbirlerini tanıyarak konumlarını bilmelerini sağladığı" ileri sürülen 10 adet birer dolarlık banknot ele geçirildi. Ele geçirilen dolarların içinde "S" serisindeki banknotların olduğu ve bunun örgüt içindeki üst düzey kişilere verildiği öne sürüldü.Konu ile ilgili olarak FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma ve örgüt amaçları doğrultusunda faaliyet gösterme suçlarından gözaltına alınan 31 akademisyenin emniyette sorguları devam ediyor. Video: İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinde 1 dolarlık banknotlar çıktı Selçuk Üniversitesi'nde 177 kişi açığa alındı

#FETÖ
#PDY
#15 Temmuz
8 yıl önce