|

Başarının peşindeyiz

İstanbul Kız Anadolu Lisesi, TEOG'da yüksek puan alan öğrencileri yakın markaja aldı. Destek kurslarıyla beraber haftada 6 gün ders yapılan okulda, kursları dershane tecrübesi olan öğretmenler veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:41 - 24/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, kurulduğu günden bu yana kız öğrenciler için başarılı bir geleceğin temellerini atıyor. Klasik okul anlayışının yıkıldığı kurumda, destek kurslarıyla beraber haftada 6 gün ders yapılıyor. Okul yöneticileri, bu yıl TEOG sonuçları açıklandıktan sonra okullarının yüksek puanlı kız öğrenciler tarafından tercih edilmek istiyor.



ÜST SEVİYE KURS


Okul Aile Birliği yöneticileri, başarılı kız öğrencileri tercih yapmadan önce okula davet ediyor. Başarılı kız öğrencilerin okulu tercih etmesiyle birlikte başlayan eğitim süreci, öğrenciler üniversiteye gidene kadar devam ediyor. Öğrencilerin üniversiteye hazırlanması için dershane geçmişi olan öğretmenlerden kurs alınması da sağlanıyor.



BİR SINIF TIP HEDEFLİYOR


Okula geçtiğimiz yıl 442-486 arası puan ile öğrenci yerleşti. Bu tercih döneminde bu puanların artması bekleniyor. Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir sınıfın tamamının tıp hedeflediğine işaret eden Okul Aile Birliği Başkanı Orhan Narin, “Kızlarımız okulumuzda hem İslam'ı öğrenip hem de istedikleri meslek için üniversiteyi hedefliyorlar. Biz çocuklarımızın faydalı birer insan olması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.



YURT YAPILACAK


İstanbul dışından yüksek puanlı bazı öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı nedeniyle gelemediğini belirten Narin, “İlçe Milli Eğitim 60 kişilik bir yurdu okulumuza tahsis etti. Bunun dışında okulun yanındaki boş arsaya TÜRGEV tarafından yurt yapılması girişimi de sürüyor"dedi.




#lise
#eğitim
#istanbul
9 yıl önce