|

Burslardan burs beğen

00:00 - 31/07/2007 Salı
Güncelleme: 10:39 - 31/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Burslardan burs beğen
Burslardan burs beğen

Burs denilince akla iki farklı seçenek geliyor. Devlet üniversitelerini tercih edenler için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun karşılıksız olarak sağladığı burslar ve öğrenim kredileri ile vakıf üniversiteleri tarafından çeşitli isimlerle sağlanan karşılıksız burs seçenekleri.

Özellikle ÖSS'de ilk 2 bine girmiş öğrencilerin yanı sıra şanssız bir ÖSS geçiren ama üniversitede dereceye girme ve başarı gösterme konusunda kendisine güvenen öğrenciler için farklı isimler altında oldukça cazip burs seçenekleri var. Örneğin Bahçeşehir'de okuyan öğrencilerin yüzde 40'ı burslu. Ayrıca ücretsiz kitap,

CD, dizüstü bilgisayar veren üniversiteler de var.

ONUR, YÜKSEK BAŞARI, BAŞARI BURSLARI:

İlköğretim ve lise yılları sonunda genel not ortalaması 3,5 ya da 80'in üzerinde olan öğrencilere, ÖSS'de derece yapanlara, üniversitelere göre değişen oranlarda verilen burs. Bazı üniversiteler, dereceye göre öğrenim ücretinin yarısını ya da üçte birini alıyor.

SPOR BURSU:

Branşında genç ve milli sporcu olanlara, uluslararası başarı elde edenlere ve faal spora devam eden veya birinci lig takımlarında oynayan öğrencilere veriliyor.

İHTİYAÇ BURSU:

Maddi durumu iyi olmadığı için öğretim ücretini ödemekte güçlük çeken öğrencilere veriliyor.

AKADEMİK BAŞARI BURSU:

Üniversiteye devam ederken dereceye giren ve genel not ortalaması 3,5'un üzerinde olan öğrencilere veriliyor.

TEŞVİK BURSU:

Uluslararası Bakalorya Diploma Kurumu IB notuyla mezun olanlara öğretim ücretinin yüzde 25'i oranında burs veriliyor.

DESTEK BURSU:

Üniversite çalışanlarının çocuklarına öğrenim ücretlerinin yüzde 25'i oranında destek veriliyor.

SANAT VE KÜLTÜR BURSU:

Sanat ve kültür alanında ulusal ve uluslararası platformda çalışmalarıyla ün kazanan öğrencilere veriliyor

KARŞILIKLI BURS:

Hazırlık sınıfı sonrasında birinci sınıfı başarı ile tamamlayan ancak maddi durumu yeterli olamayan öğrenciler yararlanabiliyor.

YETENEK BURSU:

Yetenek sınavıyla öğrenci alan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Bölümlerinin sınavlarında üstün başarı gösteren öğrencilere veriliyor.

ÇALIŞMA BURSU:

Okulun çeşitli birimlerinde çalışma karşılığı veriliyor. Burs miktarı, saat ücreti esasına göre belirleniyor.


ÖNCE OKU SONRA ÖDE
Bahçeşehir Üniversitesi ve DenizBank, Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir kredi modelini hayata geçirdi. Bahçeşehir Meslek Yüksek Okulu'nu kazanan öğrenciler, üniversite ücretini mezun olduktan 6 ay sonra aylık taksitlerle 3.5 yılda geri ödeyecek.

Bahçeşehir Üniversitesi ve DenizBank, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir kredi modelini hayata geçiriyor. Bu modele göre Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nu kazanan öğrenciler, üniversite ücretini mezun olduktan 6 ay sonra 3.5 yıl sürecek aylık taksitlerle ödeyecek. Öğrenciler üniversitede okudukları 3 sene boyunca ise ilk sene eğitim ücretlerini 75 YTL'den başlayan taksitlerle, kendi harçlıklarından ödeme imkanına sahip olacaklar.

ABD'de ve Avrupa ülkelerinde bankaların başarılı ancak ekonomik gücü yetersiz üniversite öğrencilerine iş bulduktan sonra ödemeleri karşılığında verdiği “öğrenim kredisi” Türkiye'de de yaşama geçiyor. Meslek Yüksek Okulu'nun bölümlerinden bankacılık ve sigortacılık, ithalat -ihracat, bilgisayar teknolojileri ve programlama, pazarlama ve işletme bölümlerine 2007-2008 eğitim yılında yeni kayıt olacak 400 öğrenciye krediden yararlanma imkanı sunulacak.

17 yıl önce