|

Dekan vekilliği talepleri değerlendirilecek

YÖK, dekan vekilliklerinin rektörlerin uhdesine verildiğini ve rektörlerce uygun görülecek öğretim üyesi taleplerinin kurul tarafından değerlendirileceğini bildirdi. YÖK, devletin bekası ve milli iradeye saygı noktasında tek vücut olan tüm üniversitelere bu konuda gösterdikleri işbirliği dolayısıyla teşekkürlerini de iletti.

Yeni Şafak
12:16 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:20 - 23/07/2016 Cumartesi
AA

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, 19 Temmuz'da bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki fakülte dekanlarının istifasının istendiği ve 20 Temmuz'da tüm fakülte dekanlarının istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin başkanlığa iletildiği anımsatıldı.



Bu tekliflerin YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilmek suretiyle karara bağlandığı, devletin bekası ve milli iradeye saygı noktasında tek vücut olan tüm üniversitelere bu konuda gösterdikleri işbirliği dolayısıyla teşekkür edildiği aktarılan açıklamada, ayrıca tüm üniversitelerde en kısa süre içerisinde yeniden dekan ataması işlemlerinin gerçekleştirileceği bilgisinin kamuoyu ile paylaşıldığı anlatıldı.





Açıklamada, YÖK'ün dekan vekillerine ilişkin üniversitelere bir yazı gönderdiği bildirildi. YÖK'ten üniversitelere gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:



  • "Rektörlerimizce Başkanlığımıza iletilen talepler dikkate alınarak, rektörün uhdesine tevdi edilen dekan vekillikleri ile ilgili olarak, bu vekaletlerin tarafınızca gereken incelemelerin titizlikle yapıldıktan sonra uygun görülen öğretim üyelerine verilmesi ile ilgili talebinizin kurulumuz başkanlığına gönderilmesi halinde değerlendirilebileceğine dair bilgilerinizi rica ederim." ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.


#YÖK
#ÖSYM
8 yıl önce