|

Karaktere göre seçim

Adayların doğru tercih yapmak için kendi karakter ve ruhsal yapılarını göz önüne almaları son derece önemli. Sadece iş garantili olduğu için karakter özelliklerine ters düşen bir meslek seçimi, yaşam boyu pişmanlık getirebilir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:06 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Üniversite adaylarının kaderlerini belirleyecek tercih süreci devam ederken, uzmanlar öğrencileri meslek tercihinde titiz davranmaları yönünde uyarıyor. Uzmanlara göre öğrenciler tercihlerini yaparken karakterlerine uygun bölümlere odaklanmalı ve sırf iş garantisi var diye meslek seçimi yapılmamalı.



MESLEĞİNİZ HAYATINIZI BELİRLER


Ailelerin gelecekle ilgili kaygılarından dolayı çocuklarını iş garantili mesleklere yönlendirmelerinin çocuğu ileride büyük pişmanlıklara sürükleyebileceğini söyleyen Eğitim Uzmanı Mürşide Demirkol, “Sırf garanti olsun diye bir bölüm seçmeyin. Kişinin okuduğu meslek hayattaki her tercihi şekillendirecek. Yaşam tarzı, çalışma ortamı ve evliliği gibi her şeyi meslek seçimine göre belirliyor. İstemeden tercih edilen meslekler de dolayısıyla tüm bir hayatı etkiliyor. Bu nedenle çok dikkatli olmak gerekiyor” diye konuştu.



YAŞAM BOYU PİŞMANLIK OLMASIN


Uzmanlara göre adayların geleceklerini şekillendiren tercihlerinde karakterlerine uygun bölümlere odaklanmaları gerekiyor. Ailelerin tercih dönemine gereğinden fazla müdahil olmaması gerektiğini kaydeden Uzman Psikolog Gülten Demirdöven, “Öğrencilerin aldığı eğitime, ruhsal yapısına ve kapasitesine göre bölüm tercih etmeleri, kendi adlarına yararlı olur. Aksi takdirde yaşam boyu pişmanlıklar oluşabiliyor” dedi.



AİLE BASKISI MUTSUZ EDER


Bu süreçte karaktere göre meslek seçmenin daha yararlı olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Gülten Demirdöven, aile baskısı ile meslek seçenlerin pişman olduklarını ve vazgeçtiklerini ifade etti. Demirdöven, bu nedenle baştan daha sağlıklı bir karar vermenin önemini vurgulayarak “Çocuğun aldığı eğitime, genel yapısına, kapasitesine uygun bir okul olursa çok daha iyi olur. Çocuğu, genel yapısına uygun, alanında başarılı olabileceği yöne doğru yönlendirmek gerekiyor. Ne yazık ki her zaman ebeveynin tercih ve hayal ettiği tablo uygulanıyor, çocuklarının yetenek ve eğilimlerini göz önünde bulundurmadan onlar adına meslek bile seçiyorlar. Bu çok yanlış. Çocuğu mutsuz eder” ifadelerini kullandı.



En çok aranan satış temsilcisi

Secretcv.com'un meslek dağılımına göre yaptığı değerlendirmede yüzde 14 ile satış temsilciliği en çok eleman arayan bölüm. Satış temsilciliğinden sonra en çok eleman arayan bölüm ise yüzde 13,50 ile muhasebe sorumluluğu. Bu sıralamayı yüzde 12 ile pazarlama/marketing uzmanı, yüzde 10 ile branş öğretmeni ve eğitim danışmanı takip ediyor.





Hangi kişiler hangi meslekleri seçer?


Kişinin kendisini tanıması, güçlü ve zayıf yönlerini bilmesi ve kişilik özelliklerini kabullenmesi meslek tercihinde önemli bir durum teşkil ediyor. Peki, kişilik özelliklerine göre meslek nasıl belirlenir? Secretcv.com'un hazırladığı anketi “Kişilik özelliklerine göre kim hangi mesleği seçiyor?” sorusuna cevap veriyor.


* İçe dönükler: İçe dönük kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 20 ile yazılım uzmanı, yüzde 19 ile muhasebe/finans, yüzde 15 ile “iletişimin” direkt ön planda olmadığı meslekler, yüzde 15 ile aşçı, yüzde 11 ile web master, yüzde 9 ile grafikerlik mesleklerini seçiyorlar.


* Dışa dönükler: Dışa dönük kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 30 ile pazarlama/marketing, yüzde 24 ile “satış” gibi iletişimin çok fazla önemi olan meslekler, yüzde 11 ile gazetecilik, yüzde 10 ile insan kaynakları gibi mesleklere eğilimli.


* Düzenli ve kuralcılar: Düzenli / Kuralcı kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 25 ile bankacı, yüzde 18 ile yönetici asistanı gibi “disiplinin” önemli olduğu meslekler, yüzde 11 ile avukat, yüzde 9 ile proje yöneticisi, yüzde 8 ile öğretmen ve muhasebeci gibi mesleklere uygun.


* Fedakâr ve Özverililer: Fedakar/özverili kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 36 gibi yüksek bir oranla öğretmen, yüzde 27 ile doktor, yüzde 20 ile hemşire gibi “karşısındaki kişileri düşünebilmenin” önemli olduğu meslekleri seçiyorlar.


* Yenilikçi ve Yaratıcılar: Yenilikçi/Yaratıcı kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 28 ile reklamcılık, yüzde 16 ile mimarlık gibi “görselliğin, yeni fikirlerin” önemli olduğu meslekler, yüzde 15 ile grafikerlik, yüzde 14 ile pazarlama/marketing, yüzde 13 ile mühendislik gibi mesleklere yatkın.


* Otoriterler: Otoriter kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 24 ile proje yöneticisi/yönetici, yüzde 20 ile avukat gibi “baskın ve disiplinli” olmanın önemli olduğu meslekler yüzde 16 ile öğretmen, yüzde 13 ile bankacı, yüzde 11 ile insan kaynakları, yüzde 10 ile yönetici asistanı gibi meslekleri tercih ediyor.


* Uyumlular: Uyumlu kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 28 ile sekreter, yüzde 25 ile insan kaynakları gibi “insan ilişkilerinin” önemli olduğu meslekler, yüzde 20 ile psikolog, yüzde 15 ile hemşire gibi mesleklere uygun.


* Yetenekliler: Yetenekli kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 22 ile aşçı, yüzde 20 ile reklamcı gibi “hem el becerisinin hem de kreatif” olmanın önemli olduğu meslekler, yüzde 17 ile grafikerlik, yüzde 14 ile web master/web developer gibi mesleklere uygun.


* Analitik Düşünenler: Analitik kişilik yapısında olan kişiler, yüzde 33 ile mühendis, yüzde 26 ile muhasebe/finans gibi “sayısal zekânın” önemli olduğu meslekler, yüzde 18 ile bankacı, yüzde 17 ile yazılım uzmanı gibi mesleklere uygun.





Beklentiler değişti


Üniversite sayı ve kontenjanlarında son on yıldaki hızlı artışla beraber öğrencilerin de üniversite ve bölüm tercihleri değişti. Türkiye'nin son yıllarda içerisinde bulunduğu siyasi, politik, değişimler, eğitim alanında yapılan yeni yatırımlar ile yurtdışına daha yoğun açılım, yeni iş dünyası kriterleri gibi her alanda gerçekleşen değişiklikler, gençlerin üniversite tercihlerini ve beklentilerini değiştirdi. Daha önce kült bazı bölümler, iyi olarak kabul görülür ve bu bölümleri kazanmak için çalışılırdı. Teknoloji ve bilimin hızla gelişmesinin ardından bu eğilimler de farklılık gösterdi.



En gözde meslekler


Mayıs ve Haziran ayında 27 bin kişi ile yapılan anket sonucuna göre geleceğin mesleği, yüzde 17 ile sosyal medya uzmanlığı oldu. Yüzde 15 ile iş sağlığı ve güvenliği ikinci sırada yer alırken, yüzde 14 ile nanoteknoloji mühendisliği üçüncü sırada yer aldı. Bu meslekleri sırasıyla, yüzde 12 ile yazılım mühendisliği, yüzde 11 ile psikoloji, yüzde 7 ile finans danışmanlığı, yüzde 6 ile moleküler biyoloji, yüzde 5,5 ile uzay mühendisliği, yüzde 5 ile hemşirelik ve bilgisayar sistem analistliği izledi.



Mağazacılık ilanları zirvede


Secretcv.com'un Mayıs ayı değerlendirmesine göre yüzde 12,5 ile mağazacılık -perakendecilik, en fazla iş ilanı veren sektör olarak göze çarpıyor. Tekstilin yüzde 11,5 ile takip ettiği mağazacılığın ardından yüzde 11 ile gıda geliyor. Bu sıralamayı yüzde 10 ile eğitim, yüzde 9,5 ile inşaat, yüzde 9 ile sağlık/hastane, yüzde 7,5 ile turizm, yüzde 6,5 ile otomotiv, yüzde 6 ile bilgisayar ve yüzde 5,5 ile elektrik/elektronik sektörü takip ediyor.



Sosyal medya uzmanı ne yapar?


* Sosyal medya ağlarında marka veya şahıs hakkında konuşmaları takip eder, yazılanlara göre bir iletişim stratejisi oluşturur.


* Sosyal medya platformlarına özel kampanyalar, yarışmalar kurgular.


* Rakiplerin paylaşımlarını takip ve analiz eder.


* Düzenli olarak sosyal medya raporları hazırlar.


* Raporların sonuçlarına göre daha etkili bir iletişim stratejisi oluşturur.


* Dijital medya planlama yapar.



Nanoteknoloji mühendisi ne yapar?


* Metal, yarı iletken seramik, polimer, biyomalzemeler ve kompozit malzemelerin üretimi ve karakterizasyonunu yapar.


* Nano boyutta malzemelerin üretimi, özellikleri ve yöntemlerini geliştirir.


* Bilim ve teknolojiyi harmanlayarak inovasyon çalışmaları yapar.



İş sağlığı ve güvenliği uzmanı ne yapar?


* İş yerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması ve geliştirilmesi amacı ile verilecek eğitimleri belirler ve uygular.


* Riskleri ortadan kaldırıcı uygulamaları geliştirir.


* İş yerindeki tehlike ve riskleri değerlendirir.


* İş güvenliği uygulamalarının verimli kullanılmasını sağlar.


* İş güvenliği raporlarını hazırlar.


* İSG mevzuat takibini yapar, kurum içinde uygular ve denetler.


* Günlük, aylık ve yıllık olarak iş kazalarını değerlendirir.




#iş seçimi
#tercih klavuzu
#sosyal medya
#üniversite seçimi
#meslekler
9 yıl önce