|

KPSS’de son düzlük

KPSS’nin ilk gün oturumlarında memur adayları ter döktü. Adaylar, genel yetenek ve genel kültürden 60’ar soruyu 120 dakikada, eğitim bilimlerinden 80 soruyu 100 dakikada cevapladı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 21:51 - 4/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
NUR BANU ARAS


Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın ilk iki oturumu dün yapıldı. Sınavın sabah oturumu saat 09.30'da, öğleden sonraki oturumu ise saat 14.00'de başladı. Tüm yurt genelinde gerçekleştirilen sınava binlerce aday katıldı. Adaylar sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de sınavların yapıldığı okulların önünde heyecanla bekledi.



ŞEKER DAĞITILDI


Sınava giren binlerce aday, sabah saatlerinde sınav merkezlerine akın etti. Lisans mezunları ile lisans programından mezun olabilecek durumda olanların başvurduğu sınavda adaylar güvenlik noktalarında tek tek arandı. Kapıdaki güvenlik kontrolü sırasında adayların yanında bulunan eşyalar sınav salonlarına alınmadı. Adaylara, sınavda kullanacakları ve içinde kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete bulunan paketler dağıtıldı. Genel yetenek ve genel kültür oturumu sabah 09:30'da yapıldı. Sabah oturumunda adaylara, testlerdeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi. Adaylar daha sonra saat 14.00'de ise öğleden sonra oturumuna girdi. Bu oturumda eğitim bilimlerinden 80 soru için 100 dakika verildi.



BUGÜN 30'AR SORU


Bugün yapılacak sabah oturumunda ise adaylara, hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorulacak. Öğleden sonra oturumunda da adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.



#kpss
#Öğretmenlik
#lys
#tercih dönemi
9 yıl önce