|

MEB okulların açılış tarihini duyurdu

Bugün bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada yer alan okulların açılış tarihinin ertelenmesi ile ilgili haberlere Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden açıklık getirdi. MEB, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 19 Eylül tarihinde başlayacağını duyurdu.

Yeni Şafak
12:38 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:51 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
MEB internette dolaşan 'erteleme' haberlerini yalanladı.
MEB internette dolaşan 'erteleme' haberlerini yalanladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışma takviminde okulların açılış tarihi 19 Eylül 2016 olarak belirtilmişti. Son günlerde MEB tarafından gerçekleştirilen kadro değişiklikleri ve KPSS atamaları nedeniyle okulların açılış tarihinin ertelendiği bilgisi yayıldı. Bazı haber siteleri ve sosyal medyada dolaşan bu bilgiyi MEB resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile yalanladı. MEB yetkilileri okulların daha önce de belirlendiği gibi 19 Eylül tarihinde açılacağını duyurdu.



Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklama:

  • Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
  • Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır.
  • Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.
  • Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
  • Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
#MEB
8 yıl önce