|

Mevlana programı dünyaya yayılıyor

Yükseköğretim Kurulu'nca, Türk yükseköğretim sisteminin dünyaya açılan penceresi olarak nitelendirilen “Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” kapsamında, aralarında ABD, Çin, Fransa, İngiltere, İran, Rusya'nın da bulunduğu üç kıtadaki 19 ülkede 28 projenin desteklenmesine karar verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/08/2016 Pazar
Güncelleme: 20:17 - 20/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Mevlana Değişim Programı, 2016-2017 akademik yılından itibaren, dünyadaki gelişmeler ve yükseköğretim sistemini daha rekabetçi bir ortama taşımak üzere ülke odaklı, alan odaklı ve proje tabanlı olarak üç şekilde yürütülecek.



Program, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yoluyla gerçekleştirilecek ve bu değişim için gerekli masraflar, YÖK tarafından karşılanacak.



Libya, Romanya, Türkmenistan, Cibuti, Kazakistan, Makedonya, Sudan, Umman ve Yemen dahil olmak üzere 21 ülkeyle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılacak. Proje tabanlı Mevlana Değişim Programı ile yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşması süreçlerinde, niteliğin artırılmasına yönelik hedeflere uygun olarak yükseköğretim kurumları arasında işbirliğinin teşvik edilmesi ve güçlendirilmesi amaçlanıyor.


#Mevlana programı
#Değişim Programı
8 yıl önce