|

Öğretmenler de öğrenciler de istemiyor: El yazısı kaldırılsın

İlkokulda zorunlu olan el yazısında zorlanan çocuklar şikayetçi. Veliler, çocuklarının bu yazıyı yazarken parmaklarının ağrıdığını söylüyor. Öğretmenler de, "Kitaplar biledüz yazı, bu yazının gerçek hayatta yeri yok" diyerek düz yazıya geçilmesini istiyor.

Yeni Şafak
11:08 - 2/12/2016 Friday
Güncelleme: 11:27 - 2/12/2016 Friday
Diğer

İlkokul birinci sınıf öğrencilerinin yazıya geçmesiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da ailelerden el yazısıyla ilgili şikâyetler gelmeye başladı. El yazısının çocukları okuldan soğuttuğunu belirten veliler, Milli eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) uygulamanın kaldırılmasını ya da sadece ders olarak verilmesini talep ediyorlar. Çünkü el yazısı ilkokullarda zorunlu ancak ortaokullarda uygulanmıyor.



İlk dört yıl bu yazıyı öğrenen öğrenciler, üst sınıflarda dik yazı olarak da bilinen düz yazıya geçiyorlar. Ayrıca ilkokuldaki kitaplar da dahil akıllı tahtalar, tabletler olmak üzere her yerde düz yazı kullanılıyor ve gerçek hayatta el yazısının hiçbir karşılığı yok.



"Üst sınıflarda öğretilsin"


Milliyet'in haberine göre; el yazısı dersinden öğrenciler, öğretmenler ve veliler şikayetçi. İstanbul Üniversitesi HASAN Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah Batdal Karaduman, ilkokula başlayan çocuklar için el yazısının çok yorucu olduğunu kaydediyor.



Uygun imkanlar sağlandıktan sonra öğrencilere el yazısı eğitiminin daha üst sınıflarda verilmesi gerektiğine değinen Karaduman, öğretmenlerin bu yazıya yeteri kadar hakim olmamasının uygulamayı zorlaştırdığını belirtiyor.



"Düz yazıları zor okuyorum"


El yazısının karışık olduğunu belirten Elif Nur Türkerzade isimli öğrenci, "Yazı yazmaya, el yazısıyla başladık. Düz yazıları okurken zorlanıyorum. El yazısı karışık. Bazen kendi yazımı bile okuyamıyorum" ifadelerini kullandı.



Veliler de bu zorluklardan dolayı çocuklarının ödevlerine yardım edemediklerini söyledi. Çocuğunun okuldan soğuduğunu belirten Belgin Özkardeş isimli veli ise, "İlkokul öğrencisi oğlum harfleri birleştirmede çok zorlanıyor. Zaten okulu seven bir çocuk değil; el yazısında zorlandığı için okuldan daha da nefret ediyor" dedi.


#El Yazısı
#Okul
#Öğrenci
7 years ago