|

Sonuçlar haziranda

TEOG, ikinci dönem merkezi ortak sınavları tamamlandı. Öğrenciler de veliler de sınav sürecinin bitmesinden mutlu oldu. Öğrenciler, inkılap tarihi ile yabancı dil testlerini kolay; fen bilimleri testini zor buldu. Sınav sonuçları ise haziran ayında açıklanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 07:23 - 28/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Sonuçlar haziranda
​Sonuçlar haziranda

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavları tamamlandı. Dün gerçekleşen ikinci oturum sınavları, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapıldı. Sınava, 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katıldı. Ortak sınavların ikinci gün oturumunda öğrenciler fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden soruları cevapladı. Öğrenciler, fen bilimleri sorularının dikkat gerektirse de kolay olduğunu belirtti. Ancak yine de üç ders arasında en zor sınavın fen bilimleri olduğunu söylediler. T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavını ise kimi adaylar kolay bulurken, bazıları ise bilgi içerikli sorular olmasından yakındı. İngilizce sınavını adaylar genel olarak kolay buldu. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yazılı açıklamasında, ikinci dönem merkezi ortak sınavların yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelikönceki gün ve bugün yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Sınav sonuçları haziran ayında açıklandı”

UZMANLAR SORULARI
DEĞERLENDİRDİ

Uzmanların fen bilimleri testi için değerlendirmesi şöyle: Sınav soruları; müfredata uygun ve soru sayılarında konu ağırlıklarına göre dağılıyor. Ancak birinci dönem TEOG’a dahil olan konulardan soru bulunmuyor. Sorular açık ve anlaşılır ifadelerle düzenlenmiş. Öğrencilerin gözlem ve deneylerle edindikleri kazanımlarla çözülebilecek özellikte. Uzmanların T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testi için değerlendirmesi: Sınav soruları müfredata ve kazanımlara uygun. Sorular açık ve anlaşılır. Birinci dönem TEOG’dan 2 soru geldi. Öğrencileri zorlayacak nitelikte soru bulunmuyor. İngilizce testi için değerlendirme: İngilizce sınav soruları öğrencilerin okuduğunu, gördüğünü anlama ve yorumlama becerisini, kelime ve dilbilgisini, aynı zamanda dikkatini ölçen kolay sorulardan oluşuyor. Sorular MEB müfredatına uygun ve dağılımlar konulara göre dengeli.

Mazeret
sınavları
20-21 Mayıs’ta

Açıklamada, herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrencilerin, bu durumlarını okul müdürlüklerine belgelendirmeleri halinde 20-21 Mayıs’ta sadece il merkezlerinde yapılacak mazeret sınavına alınabileceği vurgulanarak, “Okul müdürlüklerinin mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 iş günü içerisinde e-okul sistemine işlemeleri gerekmektedir” bilgisine yer verildi.

#TEOG
#Sınav
#MEB
7 yıl önce