|

TEOG birinci dönem nakil sonuçları açıklandı

TEOG sistemi kapsamında yapılan yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçları açıklandı. Nakil sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler e-okul veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesine girişl yaparak öğrenebilirler.

Yeni Şafak
11:38 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:39 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

TEOG nakil sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 19 Ağustos'ta sona eren TEOG 1. nakil başvurularının sonuçları açıklandı. Nakil sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler e-okul ve meb.gov.tr'ye giriş yapabilirler. TEOG 2. nakil başvuruları da bugün başladı.



Öğrenmek için



Nakil için 3 hakkınız var


Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklandı. Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti.Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verilecek. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmayacak. Yerleştirmeler merkezi olarak yapılacak.

Birinci nakil dönemi: 15-19 Ağustos yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları alınacak. 22 Ağustos'ta sonuçlar açıklanacak.İkinci nakil dönemi: 22 Ağustos'ta başlayacak ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos. 29 Ağustos'ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.Üçüncü nakil dönemi: Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos'ta başlayacak. 2 Eylül'de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül'de duyurulacak.

#TEOG
#MEB
8 yıl önce