|

TEOG'da tercih zamanı

Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin merakla beklediği TEOG sonuçları dün açıklandı. Tercihler 6 - 16 Temmuz arasında yapılacak. Bakanlık 81 ilde öğrencilere tercihlerde rehberlik hizmeti sunacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 20:49 - 29/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçları bazı sorulara açılan davalar nedeniyle yaşanan 5 günlük rötarın ardından dün açıklandı. Bakanlık, 12. İdare Mahkemesinin D Kitapçığı İngilizce 11. sorusu ile ilgili açılan dava sonunda bu soruya iptal kararı vermesiyle iptal edilen soruyu tüm adaylarda doğru kabul etti. 1 milyon 287 bin 947 öğrencinin 8'inci sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı ile Yerleştirmeye Esas Puanları'nı yeniden hesaplandı.



VELİLERE 'DİKKATLİ OLUN' UYARISI


Sonuçların açıklanmasının ardından 6-16 Temmuz arasında tercihler alınacak. Öğrenciler 25 okul tercihi yapacak ve tercih işlemlerini ortaokul müdürlüklerine onaylatacak. Tercih işlemleri onaylatıldıktan sonra herhangi bir işlem değişikliği yapılamayacak. Bu yüzden öğrenci ve velilerin dikkatli olmaları gerekecek. Tercihlerde özel okullara, açık liselere ve özel puanlı liselere gidecek öğrenciler gidecekleri okul türlerini butonlarla önceden belirtecek.



NAKİL İÇİN 3 OKUL TERCİH EDİLECEK


Tercih işlemlerinden sonra 14 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları ve okullardaki boş kontenjanlar açıklanarak nakil işlemleri başlayacak. Nakil için ilk başvurular, 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakilde 2. dönem başvurular 24-28 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak.



7 bin öğretmenden ücretsiz danışmanlık


Tüm öğrenciler nakil isteğinde bulunabilecek. Nakil sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylülde, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylülde eğitim öğretime başlanacak. MEB, tercih noktasında öğrencilere rehberlik amacıyla okullarda danışmanlık hizmeti başlatacak. Buna göre 81 ilde kurulan “tercih danışmanlığı komisyonlarında” 7 bin 328 öğretmen görev alacak. Öğrenciler tercihlerle ilgili her türlü konuyu bu komisyonlar aracılığıyla halledebilecek.


#teog
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Açık ortaöğretim
#meb
#tercihler
9 yıl önce