|

Üniversite adaylarının son tercih günü

00:00 - 3/08/2007 الجمعة
Güncelleme: 01:14 - 3/08/2007 الجمعة
Yeni Şafak
Üniversite adaylarının son tercih günü
Üniversite adaylarının son tercih günü

Üniversite adaylarının tercih işlemleri bugün sona eriyor. Adaylardan, ÖSS'ye girip 160 ve üstünde puan alanlar ve ÖSS'ye girip sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ile sadece sınavsız geçiş için başvuranlar tercih yapabiliyor. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yüksek öğretim programlarına yerleşmek isteyen adayların tercih formu doldurmaları gerekmiyor.

Tercihler, başvuru merkezlerine yapılabileceği gibi bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden TC Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresiyle de yapılabiliyor. Tercih bildirimi için faks, posta, elektronik posta gibiyollar kullanılamıyor.

Tercihlerini internetten yapacak adayların, "Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan "Tercih Listesi"ni almaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinin yaklaşık iki haftada tamamlanması ve sonuçların 20 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor.

Bu yıl tercihler için ücret ödenmiyor. Adaylara "yerleştirme sonuç belgesi" de gönderilmeyecek. Bir kez yapıldıktan sonra tercihler değiştirilemeyecek.


٪d سنوات قبل
default-profile-img