|

Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanır mı? MEB sorgu sayfası

Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanır mı? 8 Ekim Cumartesi tarihinde gerçekleştirilen ve binlerce sürücünü adayının katılımıyla gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları bekleniyor. MEB tarafından genellikle 15 gün içerisinde açıklanan ehliyet sonuçları bugün açıklanır mı?

Yeni Şafak
10:37 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:39 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer

Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanacak mı sorusu bugün en çok sorulan soruların başında yer alıyor. 8 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ve sürücü adaylarını yakından ilgilendiren ehliyet sınavının sonuçları merakla bekleniyor. Tahmini olarak puan hesaplaması yapan adaylar, bir an önce sonuçların açıklanmasını istiyor. Peki ehliyet sonuçları bugün açıklanır mı?



Ortalama 15 gün içinde sonuçları açıklayan MEB, bugün ehliyet sonuçlarını erişime açabilir.






SINAV SONUÇLARI


Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.



Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir.



Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.



SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR


a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi,



b. Fotoğraflı cevap kâğıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,



c. Cevap kâğıdı ve sınav giriş belgesindeki fotoğrafların uyuşmaması,



ç. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi,



d. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,



e. Başka kursiyerin sınav evrakının kullanılması,



f. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi (emniyet görevlilerine haber verilecek),



g. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,



ğ. Sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,



h. Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya çeken kursiyerlerin sınavları iptal edilecektir. Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği kursiyerlerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte ÖDSGM'ye göndereceklerdir.



ı. Sınav dokümanına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek, cevap kağıdının okunmasına engel olacak işaret ve karalama yapmak),



i. Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan),



j. Fotoğraflı sınav giriş belgesinin salon görevlilerine teslim edilmemesi,



durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kuralları yukarıda sayılan nedenlerden dolayı ihlal edildiği için kursiyerin sınavı geçersiz sayılacaktır.



Ehliyet sınavlarına “video“lu standart


Ehliyet direksiyon uygulama sınavlarının ülke genelinde aynı standartta yapılması amacıyla uygulanması gereken kuralları içeren özel bir video hazırlandı.



Motorlu Taşıt Sürücüleri kurslarına yönelik çalışmalara yenisi eklendi.



İllere gönderilen ve sınavlardan önce sınavı yapanlara izlettirilmesi istenen 20 dakikalık videoda, adaylara davranış tarzından sınavlarda uyulması gerekli kurallara kadar tüm detaylar yer alıyor.



Hazırlanan video ile ehliyet sınavlarının ikinci basamağı olan direksiyon uygulama sınavlarının ülke genelinde aynı standartlarda yapılabilmesi hedefleniyor.



Kurgu ve senaryosu Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu tarafından Genel Müdürlük adına çekimi yapılan direksiyon uygulama sınav videosu, kursiyerlerin, kursta görevli personelin, sınav yapıcılarının ve sınavda görev alan tüm personelin görevlerini daha iyi yapabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlandı.



Direksiyon uygulama sınavlarından önce seyrettirilecek video ile eğitimlere büyük katkı sağlanması ve ülke genelinde belli bir standardın yakalanması öngörülüyor.




#Ehliyet
#Ehliyet sonuçları
#MEB
#MTSAS
7 yıl önce