|

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MEB'den açıklama var mı?

7 Ekim Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanır? Binlerce sürücü adayının merakla beklediği ehliyet sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. MEB'den yapılacak açıklamaları ve son gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:17 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:27 - 19/10/2017 Perşembe
Diğer
​Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MEB'den açıklama var mı?
​Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MEB'den açıklama var mı?
Ehliyet sınavı sonuçları
adaylar tarafından merakla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (
MEB
) tarafından 7 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) ehliyet sonuçları henüz açıklanmadı. MEB'in takviminde yer alan bilgilere göre,
ehliyet
sonuçlarının 19 Ekim tarihinde açıklanacağı bilgisi yer alıyor. Ehliyet sınavı sonuçlarıyla ilgili açıklama yapıldığı anda sitemizde sizlerle paylaşacağız.
7 Ekim Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanır?

MEB tarafından yapılan ehliyet sınavı sonuçlarının 19 Ekim'de açıklanacağı sınav takviminde yer alıyor. Ancak, sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı bilgisi ise yer almamakta. 7 Ekim ehliyet sınavı sonuçları açıklandığında sayfamızdan sizlere aktaracağız.

EHLİYET ALMAK İÇİN İSTENEN ŞARTLAR

Sürücü belgesi alma zorunluluğu; Motorlu araçların sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesine izin verilmesi yasaktır.

Araçlar, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.

Sürücü adaylarında aranacak şartlar:

Sürücü belgesi alacaklarda aşağıdaki şartlar aranır;

A) Yaş şartı:

1 - A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17,

2 - B ve G sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 18,

3 - C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okullarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.), yaşını bitirmiş olmaları,

B) Öğrenim Şartları;

F,G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların ilkokulu,

A1, A2, B, C, D ve E sınıfı sürücülerin en az ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olmaları,(Bu şart Milli Eğitim Bakanlığı'nın 22 MART 2000 tarihli emriyle ilkokul mezunları 21 Aralık 2004 yılına kadar uzatılmıştır)

C) Sağlık Şartları;

Sürücü belgesi alacakların, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında İç Hastalıkları, Ortopedi, Göz, Kulak-Burun-Boğaz ve Psikiyatri uzmanları bulunan Sağlık Kurulunca, yönetmelikte belirtilen esaslara göre "Sürücü Olur" raporu almaları gerekir. Ortopedist bulunmadığı takdirde Genel Cerrahtan, Psikiyatri uzmanı bulunmadığı durumlarda Nörölog veya Psikologtan görüş alınarak Sağlık Kurulu kararını verir. Sağlık Kurulu raporuna bir defaya mahsus olmak üzere itiraz halinde Sağlık Bakanlığı nihai karar için sürücü adayını bir başka Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu'na sevk eder. Ancak, verilen sağlık raporlarının eksik veya gerçeğe uygun olmamasının tespiti halinde, sorumlular hakkında Türk Ceza Kanununa göre işlem yapılmakla birlikte, bu tabiplerin daha sonra verecekleri raporlar da geçersiz sayılır.

D) Eğitim ve sınav şartı;

Sürücü kursuna katılmış ve yapılan sınavları da başararak sertifika almış olmaları

E) Hükümlü olmama şartları;

Türk Ceza Kanunu'nun 403 ve 404 üncü maddeleri ile 572/2-3 maddelerinden ikiden fazla ve 1918 Sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun'un 28 ve 29 uncu maddeleri, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanunun 12 inci Maddesinin 3 üncü ve takip eden fıkralarındaki suçlardan hüküm giymemiş olmaları,

Önceden verilmiş aynı sınıf ve başka sürücü belgesinin bulunmaması, sürücü belgelerinin süresiz alınmamış olması veya geçici olarak geri alınmış ise sürenin dolmuş bulunması zorunludur.

#Ehliyet sınavı sonuçları
#Ehliyet sınavı
#MEB
#MTSKS
#Ehliyet sonuçları
#sınav sonuçları sorgulama
6 yıl önce
default-profile-img