|

Ehliyet sınavı ne zaman? 2017 son ehliyet sınav tarihi

Ehliyet sınavı ne zaman, ehliyet sınavı başvurusu için şartları nelerdir, ehliyet için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte bu merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde.

Yeni Şafak
11:54 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 12:05 - 10/11/2017 Cuma
Diğer
Ehliyet sınavı ne zaman? 2017'nin son sınavı olan MTSAS-5 ehliyet tarihini haberimizde sizlerle paylaştık.
Ehliyet sınavı ne zaman? 2017'nin son sınavı olan MTSAS-5 ehliyet tarihini haberimizde sizlerle paylaştık.

Ehliyet sınavı ne zaman? 2017'nin son sınavı olan MTSAS-5 ehliyet tarihini haberimizde sizlerle paylaştık. İşte ayrıntılar...

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

9 Kasım’da başvuru süresi sona erecek ehliyet sınavı, 23 Aralık’ta yapılacak. Sınavın sonuçları ise, 4 Ocak 2018’de ilan edilecek. Sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavını da geçenler stajyer ehliyet sahibi olacaklar. Adayların başarılı olabilmesi için en az 70 puan alması gereklidir.

EHLİYET BAŞVURUSU İÇİN YAŞ ŞARTLARI

A1, B1 sınıfları için; 9 Kasım 2001 öncesinde doğanlar,

A2 ve B sınıfları için; 9 Kasım 1999 tarihinden önce doğanlar,

A sınıfı için; 9 Kasım 1997 tarihinden önce doğanlar,

C ve D1 sınıfları için; 9 Kasım 1996 tarihinden önce doğanlar,

D sınıfı için; 9 Kasım 1993 tarihinden önce doğanlar başvuru yapabilirler.

EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Kimlik fotokopisi

- Biyometrik fotoğraf

- Öğrenim belgesi

- Sabıka kaydı

- Aile hekimi ya da özel poliklinikten alınacak sürücü olur sağlık raporu

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİDİR?

Sınavda adaylara toplam 50 tane soru sorulur. Soruların değeri 2 puandır. En az 35 soruyu doğru cevaplandırarak 70 puana ulaşan adaylar, başarılı sayılırlar. Direksiyon sınavında da adayların en az 70 puan alması gerekir.

EHLİYET SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Kursiyer, 2017 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 70.00 (yetmiş) TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaktır. Kursiyer, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecektir. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk kursiyerin olacaktır. MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süreleri değiştirilmez ya da uzatılmaz.

EHLİYET SINAVINDA HANGİ ALANDAN KAÇ SORU SORULUYOR?

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

EHLİYET SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR NELERDİR?

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

*e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,

*Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

*e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,

*Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

#Ehliyet sınavı
#Ehliyet sınavı ne zaman
#Ehliyet sınavı tarihi
#MTSAS-5
#Ehliyet sınavı başvurusu
6 yıl önce