|

Ehliyet sınavı ne zaman? MEB 2017 Ehliyet sınav tarihleri

Ehliyet sınavı ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) 2017 tarihlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 2017 yılının ilk sınavı için geri sayım başladı. Sürücü adayları ehliyet alabilmek için sınavlara hazırlıklarını sürdürüyor. İşte Ehliyet sınavları ile ilgili tüm detaylar.

Yeni Şafak
19:59 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:13 - 23/01/2017 Pazartesi
Diğer

Ehliyet sınavı ne zaman? İşte bu sorunun yanıtını merak eden tüm sürücü adayları haberimizden sınav tarihlerini görebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında yapılan ehliyet sınavlarının 2017 yılı ilki için az bir zaman kaldı. Peki Ehliyet sınavları ne zaman? İşte MEB'in düzenlemiş olduğu ve yılda 5 kez yapılan ehliyet sınavı tarihleri ve tüm detaylar.



2017 Ehliyet sınav tarihleri aşağıdaki gibidir;


2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017(saat 14.00)



2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)



2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)



2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)



2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)



STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?


Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.



EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR


Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.



a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.



b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.



c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)



ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.



d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.



e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.



f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.



g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.



ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.



EHLİYET SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?


Adayların konulara göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, sınavda verilen yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan üzerinden hesaplama yapılır. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılır. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.



EHLİYET SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR


Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:



*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, *e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması, *Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması, *e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi, *Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.



#Ehliyet sınav tarihleri
#MEB
#Ehliyet sınavı ne zaman
#2017 Ehliyet sınav tarihleri
7 yıl önce