|

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? 2017 Ehliyet sınav tarihleri burada

Bu yıl son kez yapılacak olan ehliyet sınavının tarihi merak ediliyor. Trafiğe çıkabilmek adına ehliyetlerini almak isteyen sürücü adayları MEB tarafından açıklanmış olan sınav tarihlerini araştırıyorlar. Peki 2017 ehliyet sınavı ne zaman?

Yeni Şafak
09:07 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:10 - 13/12/2017 Çarşamba
Diğer
2017 yılında son ehliyet sınavı 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek.
2017 yılında son ehliyet sınavı 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Geri sayım başladı ve bu yıl ehliyet sınavının sonuncusu gerçekleştirilecek. Sınavda başarılı olan adaylar ehliyetlerini almaya hak kazanacaklar. Hazırlıklarına devam eden sürücü adayları bir yandan da sınavın gerçekleştirileceği tarihi araştırıyor. Peki bu yıl sonuncusu gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

2017 yılının son ehliyet sınavı ne zaman?

Ehliyet sınavını bekleyenler için tarih belli oldu. MEB takvimine göre bu yıl gerçekleştirilecek olan son ehliyet sınavı 23 Aralık’ta yapılacak. Sonuçları ise 4 Ocak 2018’de açıklanacak.

EHLİYET SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULUR?

Ehliyet sınavında dört dersten toplam 50 soru sorulur. Bu soruların; 23 tanesi trafik ve çevre dersinden, 12 tanesi ilk yardım dersinden, 9 tanesi araç tekniği dersinden, 6 tanesi de trafik adabı dersinden sorulur.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her soru 2 puan değerindedir. Adayların sınava başarılı olabilmeleri için en az 70 puan alması gerekir. Sınavda yapılan dört yanlış bir doğruyu götürmez. 23 Aralık’ta yapılacak sınav sonucu, 4 Ocak’ta açıklanacak. Adaylar sonuçlarını, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden T.C. kimlik numaralarını kullanarak öğrenebilecekler.

#Ehliyet
#MEB
#Ehliyet sınavı
6 yıl önce
default-profile-img