|

Ehliyet sınavı sonuçları bugün mü açıklanıyor 7 Ekim ehliyet sonuç bilgileri

Ehliyet sınavı sonuçları açıklanıyor. MEB tarafından 7 Ekim Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının sonuçları bugün belli olacak. Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları ilk yardım, trafik ve çevre, araç takniği derslerinden 70 ve üzeri puan almaları durumunda başarılı sayılacak. MEB ehliyet sonuçları sorgulama sayfasını ve detayları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:19 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:20 - 19/10/2017 Perşembe
Diğer
​Ehliyet sınavı sonuçları 7 Ekim
​Ehliyet sınavı sonuçları 7 Ekim
Ehliyet sınav sonuçlar
ı
için artık az bir süre kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 7 Ekim Cumartesi günü yapılan MTSKS-4
Ehliyet sınavı
sonuçları bugün belli olacak. İlk yardım, Trafik ve Çevre, Araç tekniği derslerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. 7 Ekim ehliyet sınavı sonuçları açıklandığında sayfamızda sizlerle paylaşacağız. Sonuçlar
meb.gov.tr
adresinden Tc kimlik no ile öğrenilebilecek.
SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Sınav sonuçları,
http://www.meb.gov.tr
ve
http://www.odsgm.gov.tr
internet adreslerinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

Not:
7 Ekim ehliyet sınav sonuçlarının MEB takviminde yer alan bilgilere göre 19 Ekim tarihinde açıklanacak. Sonuçların saat kaçta açıklanacağı ise bilinmiyor.
SINAV DEĞERLENDİRMESİ

e-Sınav yazılımı kursiyer sorulan soruları, sorulara verdiği cevapları, doğru ve yanlış cevap sayılarını veri tabanı sisteminde saklar. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları dikkate alınarak 100 puan üzerinden hesaplama yapılır. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.


Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. e-Sınavda her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.



SINAV İTİRAZLARI
a. Sınav sorularına, cevap anahtarına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yapılacak olan itirazlar, soru ve cevap anahtarının
http://www.meb.gov.tr
internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Kursiyerler, sınav sorularına, cevap anahtarına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını yapabilmeleri için, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatıracaklardır.

c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

ç. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

- B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

- A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

- A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

- C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yalını doldurmuş olmak.

- Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

- Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

- ‘Sürücü olur’ sağlık raporunu almış olmak.

- Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.


#Ehliyet sınavı sonuçları
#MEB
#Ehliyet sonuçları sorgulama
#MTSKS
#Ehliyet
6 yıl önce
default-profile-img