|

Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı - Tıkla sonuçları öğren meb.gov.tr

Ehliyet sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11 Şubat tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçları takvimde de yer aldığı gibi bugün açıklandı. Ehliyet sonuçlarını öğrenmek için meb.gov.tr adresine T.C kimlik no ile giriş yapabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
22:20 - 23/02/2017 Thursday
Güncelleme: 23:20 - 23/02/2017 Thursday
Diğer
Ehliyet sonuçları açıklandı
Ehliyet sonuçları açıklandı

Ehliyet sınav sonuçları sürücü adaylarının erişimine açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında 11 Şubat 2017 saat 14.00'da düzenlenen MTSKS-1 ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar ehliyet sonuçlarını görmek için e-sınav sonuç sistemine T.C kimlik no ile giriş yaparak ulaşabilecekler. Ehliyet sonuçlarını görmek için gereken bağlantıyı (meb.gov.tr) haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Ehliyet sonuçlarının haricinde sınav itirazları, sınav tarihleri, değerlendirme ve ehliyet ile ilgili bir çok bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.





-SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ -

Sınavını bitiren kursiyer, sınav sonucunu salon girişinde bulunan bilgisayardan ya da http://esinav.meb.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarasını girerek öğrenebilir. Ayrıca kursiyerin bağlı bulunduğu özel MTSK müdürlükleri, Özel MTSK Modülü'nden sınava giren kursiyerlerin sonuç listesini alarak kursiyerlere tebliğ edecektir. Bu kılavuzda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi hükümleri geçerlidir.



2017 YILINDA YAPILACAK SINAV TARİHLERİ

2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017(saat 14.00)


2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)


2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)


2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)


2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)



SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR


a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi,


b. Geçerli kimlik belgesinin ve onaylı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,


c. e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,


ç. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi


d. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi


e. Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan),


f. Üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar(işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri kursiyerin yanında bulundurması,


g. e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,


ğ. Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi. Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği kursiyerlerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte ÖDSGM'ye göndereceklerdir. Sınava katılan kursiyerler, 09/12/2016 tarih 29913 RG yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerine tabiidir ve bu kanun çerçevesinde işlem yapılacaktır.



-SINAV DEĞERLENDİRMESİ -

e-Sınav yazılımı kursiyer sorulan soruları, sorulara verdiği cevapları, doğru ve yanlış cevap sayılarını veri tabanı sisteminde saklar. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları dikkate alınarak 100 puan üzerinden hesaplama yapılır. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. e-Sınavda her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.



-SINAV İTİRAZLARI

a. İtirazlar, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5(beş) takvim günü, sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM'ye yapılacaktır.


b. Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının teorik olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.


c. Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusu onaylanmayan ya da yanlış yatırılan ücretlere dair kursiyerlere ücret iadesi yapılacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.


ç. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılacaktır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli" altında TC kimlik no ile sorgulama yaptırılarak iade edilecektir. Adaylara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır bu nedenle başvuru sırasında geçerli bir GSM(cep) telefon numarası girilmesi zorunludur.


d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.


e. İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.


f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.



Ehliyet sahiplerine "trafikte saygı eğitimi" başlıyor -

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni ehliyet alacaklara zorunlu tutulan "trafik adabı" derslerinin içeriğinde yer alan trafikte saygı eğitimlerinin, ehliyet sahibi 25 milyon sürücünün tümüne ücretsiz verilmesi hedefleniyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile yaptığı protokol doğrultusunda, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.



Çalışma ile karayolu trafik güvenliğinin sağlanması, bireylerin trafik sorununa karşı duyarlılıklarının artırılması ve toplumsal farkındalık oluşturulması için Türkiye genelinde 25 milyon ehliyet sahibi sürücüye "saygı eğitimi" verilmesi öngörülüyor. Eğitimler, ehliyet sınavlarındaki trafik adabı testindeki "adap ve trafik", "trafikte temel değerler", "trafikte empati ve iletişim", "trafikte hak ihlalleri", "trafikte diğerlerinin sürücü davranışlarına etkisi" gibi temel başlıklarda ele alınacak. Eğitimlerde, yayalara öncelik verilmesi, sürücünün araç kullanırken yapacağı kural ihlalinin sonucunun sadece maddi cezası bulunduğunu düşünmemesi, kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının da farkında olması gerektiği gibi konulara dikkat çekilecek.



- Kurslar ücretsiz olacak -

Protokol çerçevesinde, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı yurt genelindeki 3 bin 500 özel motorlu taşıt sürücü kurslarında verilecek saygı eğitimleri, kamu yararı gereği ücretsiz düzenlenecek. Kurslarda verilecek programın 4 saat olması planlanıyor. Bakanlık, saygı eğitimlerine ilk olarak kamu kurumlarında görev yapan sürücülerden başlayacak. Bu eğitimlerin bir ay içerisinde uygulamaya konulması öngörülüyor. Daha sonra, isteğe bağlı olarak illerdeki belirli yaş grubu aralığında ehliyeti bulunanlara eğitim verilecek.



MEB, daha sonra yapacağı çalışmalarla Türkiye genelindeki 25 milyon ehliyet sahibinin tamamına saygı eğitimlerinin verilmesini hedefliyor. Bakanlık, çeşitli zamanlarda video, billboard, afiş, el ilanı, broşür, kamu spotu gibi tanıtım araçları ile oldukça geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyor. Protokolün yürütülmesi için ayrıca il ve ilçelerde yürütme kurulları oluşturacak. Bakanlık, eğitime katılan sürücülere sertifika verilmesi için hazırlanıyor. Öte yandan, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu, karayolu trafik kazalarından kaynaklı ölümlerin başlıca sebeplerine dikkat çekmek amacıyla 2017 yılını "Trafikte Saygı ve Araç Kullanırken Cep Telefonu Kullanımı ile Mücadele Yılı" ilan etti.




Ehliyet sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11 Şubat tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçları takvimde de yer aldığı gibi bugün açıklandı. Ehliyet sonuçlarını öğrenmek için esinav.meb.gov.tr adresine T.C kimlik no ile giriş yapabilirsiniz. İşte tüm detaylar.


#Ehliyet sonuçları
#MEB
#Ehliyet sınavı sonuçları
#11 Şubat 2017 ehliyet sonuçları
#e-sınav
7 years ago