|

Ehliyet sonuçları açıklandı! 7 Ekim MTSKS ehliyet sonuçları (e-devlet)

7 Ekim tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçları 20 Ekim 2017 saat 12.40'da açıklandı. Sürücü adayları, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı (MTSKS) ehliyet sonuçları sorgulama sayfasına haberimiz üzerinden ve e-devlet sayfasından ulaşabilirler. İşte 7 Ekim ehliyet sınav sonuçları!

Yeni Şafak
12:43 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 12:54 - 20/10/2017 Cuma
Diğer
​Ehliyet sonuçları açıklandı. Sonuç sorgulama sayfası haberimizde.
​Ehliyet sonuçları açıklandı. Sonuç sorgulama sayfası haberimizde.

7 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Binlerce sürücü adayının girdiği sınav sonuçlarına göre adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. Adaylar yazılı test şeklinde olarak yapılan ehliyet sınavından en az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavından da en az 70 puan alanlar sürücü belgesi almaya hak kazanacaklar. MTSKS sınavı olan ve ehliyet sınavı olarak bilinen bu sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Sınavda trafik bilgisi, ilk yardım ve motor bilgisi soruları bulunuyor. Ehliyet sonuçları e-devlet üzerinden de öğrenilebilir.

EHLİYET SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar ehliyet sınav sonuçlarını MEB internet sitesi
http://www.meb.gov.tr/
üzerinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecekler.

EHLİYET SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

#ehliyet
#ehliyet sonuçları
#ehliyet sınavı
#7 Ekim ehliyet sınavı
#MTSKS
#Ehliyet sınavı sonuçları
#MTSKS sonuçları
6 yıl önce
default-profile-img