|

Dolar resmen uçtu!

Doların küresel bazda değer kazanmasıyla Türkiye'de resmen coştu. kur 2,18'in üzerine çıktı.

Reuters
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:52 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Dolar resmen uçtu!
Dolar resmen uçtu!

Beklentilerin üzerinde açıklanan ABD konut verilerinin Fed'in öngörülenden daha erken faiz artırımına gidebileceği beklentisi oluşturmasıyla dün dolarda bütün para birimleri karşısında başlayan güçlenme eğilimi bugün de devam ederken, dolar/TL 2.18 seviyesini aştı. Kurdaki yükselişte kurumsal dolar talebinin de etkili olduğu belirtiliyor.

Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin vereceği sinyallere odaklanan piyasalarda bu akşam açıklanacak olan son Fed toplantısının tutanaklarının ardından Başkan Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole'da yapacağı konuşma bekleniyor.

Bir bankacı, "Dolar global bazda hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanıyor. Dün açıklanan konut verileri iyi gelince, 'tahvil alımları Ekim'de sona erer, belli bir süre sonra da faiz artışı gelebilir' beklentisi arttı. Dün pozitif ayrışan TL'de bugün ise biraz daha kötü performans görüyoruz. Kurdaki yükselişte kurumsal döviz talebi de bir miktar etkili. Dolar/TL'de 2.1870-2.20 civarındaki kritik seviyelere yaklaşmamız da tedirginliği artırıyor" dedi.

10 yıl önce