|

12 bin kişiye iş

Bakan Özlü, yeni 5 endüstri bölgesi kurulacağını söyleyerek, "Filyos'ta 2 milyar dolara yakın yatırım yapacağız. Allah'ın izniyle 12 bin kişiye yeni bir istihdam kapısı açacağız" dedi.

Yeni Şafak
15:45 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 15:47 - 17/09/2017 Pazar
AA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığı'nın bir otelde düzenlenen olağan kongresinde konuştu.

Bakan Özlü, 2023 hedeflerindeki en önemli halkalardan birini bilim, sanayi ve teknolojinin oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin bu alanlarda istikrarlı bir biçimde büyümeye, kalkınmaya devam ettiğini aktardı.

  • Türkiye'nin sanayiyle daha da büyüyeceğinin farkında olduklarına değinen Özlü, Hükümet ve Bakanlık olarak, 3 temel hedef üzerinde yoğunlaştıklarını, bunlardan birincisinin "Bilim Merkezi Türkiye", ikincisinin "Teknoloji Üssü Türkiye", üçüncüsünün de "İleri Sanayi Ülkesi Türkiye" hedefleri olduğunu bildirdi.

Özlü, bu hedeflere mutlak surette ulaşacaklarını vurguladı.

Filyos Endüstri Bölgesi

Türk sanayi devriminin önemli köşe taşlarından birisi olan Zonguldak'ın da yaptıkları çalışmalardan nasibini alacağını dile getiren Özlü, şunları söyledi:

Filyos ve diğer endüstri bölgeleri, en az GAP kadar büyük ve değerli projelerdir.Bu bölgede üretilen demir çelik, yine kendi bölgesinde ham madde olarak kullanılacak.Elektrikli teçhizat imalatı, makine ve ekipman imalatı, motorlu taşıtlar imalatı gibi pek çok alanda faaliyet gösterilecek.Bölgenin kamulaştırma çalışmalarını çok şükür tamamlamış bulunuyoruz. Projeyle bölgeye yapılacak organize sanayi bölgeleri, yeni limanlar, çevre ve dere ıslah çalışmaları buranın cazibesini de mutlaka artıracak.İşsizlik azalacak. Zonguldak ve çevre iller, göç veren değil, göç alan şehirler haline gelecek."

#Faruk Özlü
#Sanayi bölgesi
#Zonguldak
#Filyos
7 yıl önce