|

'12 yıl sonra açılıyor'

Başbakan Binali Yıldırım Keçiören Metrosu'nun test sürüşlerinde halka hitap etti. Metronun yıl sonunda açılacağı müjdesini veren Başbakan, başlangıç istasyonunda yer alan 'Gazino İstasyonu'nun 'Şehitler İstasyonu' olarak değiştirildiğini de belirtti.

Yeni Şafak
10:55 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:22 - 31/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım Keçiören Metrosu'nun test sürüşlerinde halka hitap etti.
Başbakan Binali Yıldırım Keçiören Metrosu'nun test sürüşlerinde halka hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım Keçiören Metrosu'nun test sürüşlerinde halka hitap etti.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Keçiören Metrosu bitiyor, yıl sonunda açılacak. Metroya 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz, Çubuk'a kadar uzatıyoruz. Bütün çalışmalar bittiğinde Ankara'da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak.



AK parti 15 yılını doldurdu, 15 yıla sayılamayacak kadar büyük hizmetleri sığdıran Türkiye'ye çağ atlatan bir iktidardan bahsediyoruz. Bu iktidarın başında Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan var. Onun ortaya koyduğu dirayet, vizyon ve ekibi olarak bizler ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.



Türkiye çok büyük bir ülke. Ülkemizin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Avrupalılar 10 tane göçmen gittiğinde ciyak ciyak bağırıyorlar. Ama bizim geçmişimizde insanlık var, insana hizmet var. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı var.



FETÖ gitti, BETÖ geldi, Bölücü Terör Örgütü geldi. Kim gelirse gelsin karşısında milletimiz var. Hiçbir terör örgütü bu topraklarda barınamayacak.



Türkiye birçok terör örgütüyle mücadele verirken, aynı zamanda milletimizin özlem çektiği hizmetleri tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye dünyanın 4. büyük köprüsünü, Osmangazi Köprüsü'nü açtık. Bursa İstanbul 45 dakika oldu. Yetmedi daha geçen gün 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsünü de milletin hizmetine sunduk. Ve şimdi başkentin ulaşım sorununu kökünden halledecek Keçiören Metrosu'nda sona yaklaştık. Yıl başında hep beraber metroya binip seyahatin keyfini yaşayacağız.



Hainler ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu milleti asla bölemezler. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Hızlı tren rüyasını gerçeğe dönüştürdük. Ankara hızlı trenin merkezi oluyor. Şimdi çok modern uzay istasyonu gibi yeni bir gar yapıyor. Ankara Garı'nda da sona gelindi. 2019'da Sivas'a Yozgat'a Kırıkkale'ye kadar da hızlı trenle gidilecek. Böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 15 büyükşehri Ankara'yla hızlı trenle buluşturuyoruz.



9 istasyonumuz var. Bu istasyonlarda Gazino İstasyonu var başlangıç istasyonu. Benim bir teklifim var, bu istasyonun adını Şehitler İstasyonu yapalım mı? Şehitlerin adını yaşatıyoruz Keçiören'de. Hayırlı uğurlu olsun. Her şey Türkiye için.



'Fırat Kalkanı' Operasyonu


Güney sınırlarımızı emniyet altına almak ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak üzere ÖSO'nun faaliyetlerine destek vermek amacıyla silahlı kuvvetler unsurlarımız oraya geçtiler. Buradaki terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek.



Adli Yıl Açılışı


Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Metin Feyzioğlu'nun da Adli Yıl Açılışına katılmalarını arzu ederiz. Kılıçdaroğlu'da Feyzioğlu'da Beştepe'ye yabancı değiller. Ben bir kez daha buradan davette bulunuyorum. Beştepe'dense bir otel salonunda yapılmasını tercih etmek bu ülkenin prestijini göstermiyor. MHP Genel Başkanı da benzer çağrıyı da yaptı. Beştepe milletin yeridir, kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir yeri değildir. Cumhurbaşkanı Anayasaya göre tarafsızdır.





#Keçiören Metrosu
#Binali Yıldırım
8 yıl önce