|

13 günde 160 bin kişi

EXPO 2016 Antalya Ajansı 43. Yönetim Kurulu Toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çelik Başkanlığında yapıldı. 23 Nisan'da ziyarete açılan sergi alanını bugüne kadar 160 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Bakan Çelik, “Okulların kapanması, havaların ısınmasıyla birlikte burada hareketliliğin daha da artacağı inancı içerisindeyiz” dedi.

Yeni Şafak
09:08 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 07:09 - 6/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

22 Nisan'da resmi açılışı gerçekleşen, 23 Nisan'da da ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın açılıştan sonraki ilk Yönetim Kurulu Toplantısı Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı VIP Binası'nda yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çelik, Genel Sekreter Kazım Aydın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.



EXPO 2016 Antalya ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, Almanya başta olmak üzere katılım konusunda geç karar veren birkaç ülkenin bahçe yapım çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bakan Çelik, bu bahçelerin mayıs ayı ortalarında tamamlanmış olacağını ifade etti.



Ziyaret rakamları hakkında da bilgi veren Bakan Çelik, sergi alanının 23 Nisan'da ilk gün 36 bin kişi, ilk dört günde ise 100 bin kişi tarafından ziyaret edildiğine dikkat çekti. Bakan Çelik, bugüne kadarki toplam ziyaretçi sayısının ise 160 bin olduğunu açıkladı.



BAKAN ÇELİK ETKİNLİK TAKVİMİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ


Halkın ziyaretini artırmak için çalışmalar devam ettiğine de dikkat çeken Bakan Çelik, “Kültürel etkinliklerle birlikte, okulların tatil olması ile birlikte EXPO'daki hareketlilik daha da net bir şekilde hissedilecek” dedi.



EXPO 2016 Antalya sergi alanında yapılacak kültürel etkinlikler hakkında da bilgi veren Bakan Çelik şunları söyledi; “Mayıs ayı etkinlik takvimi kapsamında ritim müziği yapan Stomp grubu konserleri sürdürüyor. 7 Mayıs'ta Jose Carreras, 14 Mayıs'ta Emma Shapplin, 21 Mayıs'ta ise Level 42 grubu konser verecek. Yabancı sanatçıların yanı sıra yerli sanatçılar, yerli grupların da etkinlikleri yoğunlukta olacak. Böylece akşamları bir hayli yoğun katılımın olduğu bir sürece gireceğimizi ifade edeyim.”


#EXPO 2016 Antalya
#Ziyaret
#Faruk Çelik
8 yıl önce