|

1.4 milyona iş

Kamu kurumlarına 63 bini aşkın personel alımı için düğmeye basılırken; İŞKUR da 7 ayda 600 bin kişiyi işe yerleştirdi. Bir yıllık istihdam 1.4 milyona ulaşacak.

Yeni Şafak
09:17 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:18 - 27/08/2016 Cumartesi
Diğer

Hükümet, istihdamı artıracak formülleri birbiri ardına hayata geçirirken; kamuda insan kaynakları da yeniden yapılandırılıyor. İç piyasa, üretim, yatırım, istihdamı canlandırmak için teşvik olanakları adeta seferber ediliyor. Eğitim programı, meslek kursları gençler ve kadınlara daha fazla fırsat yaratacak şekilde güncelleniyor.



800 BİN KİŞİYE İŞ

Kamuda FETÖ'yle ilişkisi tespit edilen personelin tasfiyesi sürüyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 80 bin personel görevden uzaklaştırılırken, boşalan kadrolara ilişkin kapsamlı bir insan kaynakları çalışması yapılıyor. Kamuya 63 bini aşkın kişi alınacak. Yaklaşık 10 bin polis, 15 bin öğretmen, 20 bin sağlık personeli, 3 bin hakim-savcı adayı alınacağı duyuruldu. Yıl sonuna kadar bir 15 bin öğretmen ataması daha yapılacağı ifade ediliyor. Ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi kurumlara da murakıp, uzman, uzman yardımcıları alınıyor. Takvim'in haberine göre, bu yıl firmalardan açık iş talebi yağan İŞKUR, yılın ilk 7 ayında yaklaşık 600 bin kişiyi işe yerleştirdi. Organize endüstri sanayi bölgeleri ve organize sanayi bölgelerindeki yatırımların tamamlanması ile beraber yaklaşık 800 bin yeni istihdam hedefleniyor. Böylece bir yıllık sürede yaklaşık 1.4 milyon gence iş kapısı açılmış olacak. Toplum yararına programların kapsamı da genişletiliyor...


#Kamu
#İŞKUR
#İş
#FETÖ
8 yıl önce