|

14 yılda beş kat büyüyen sektör

AK Parti Sözcüsü Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye sigorta sektörünün son 14 yılda beş kat büyüdüğünü belirterek, "Bu da Türkiye’nin 14 yıllık gelişmişliğinin en güzel örneklerden biridir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:47 - 4/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Bu yıl ikincisi düzenlenen Dijital Bankasurans Türkiye ve Global Zirvesi İstanbul'da dün gerçekleştirildi. Zirvede konuşan AK Parti Sözcüsü Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye'nin artık darbelere karşı sigortalı bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin kolay kolay sarsılmayacağının altını çizen Aktay, “Türkiye Sigorta sektörünün büyüklüğü 2002 yılından bu yana sayısal anlamda çok ciddi bir fark atmış durumda. Bu da Türkiye'nin 14 yıllık gelişmişliğinin en güzel örneklerden biridir. Bankacılık ve sigortacılık sektörel son 14 yılda 5 kat büyüdü” dedi.



TÜRKİYE BÖLGEDE İDDİALI VE DİNAMİK


Türkiye'nin bölgede iddiasını sosyal ve ekonomik olarak sürdüren bir ülke olduğunu belirten Aktay, “Genç nüfusumuzun çok olması geleceğimizin sigortasıdır. Türkiye 79 milyon dinamik nüfusuyla her bakımdan uluslararası yatırımlarda ilgi odağı oldu. Ülkemiz, ekonomik olarak AB'nin pek çok ülkesinden çok daha iyi olduğu halde, halen AB'nin mağduru olduğu bir gerçek. Bunların en büyük sebeblerinden biri de nüfusumuzun genç olmasıdır” diye konuştu.



Canlılık artacak


Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği Başkanı Ramazan Ülger ise sigorta sistemine son dönemde hükümetin yaptığı katkının dünya ortalamalarının çok üstünde olduğunu belirterek, bunun sektöre büyük canlılık getirdiğini ifade etti. Ülger, sigortada geriye dönük ödemelerde ortaya çıkan gelişmelerin şirketlere ğır yükler getirdiğini de savundu. Ülger, 5 yıl önce sigortası ödenen bir kazazedenin, yeni bir mahkeme kararı ile ödeme alabilmesinin yolunu açan yasal düzenlemeler öncesi sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınmamasını eleştirdi.



#Yasin Aktay
#Dijital Bankasurans
7 yıl önce