|

H&M 20 yıl sonra mağaza kapatıyor

Dünyaca ünlü İsveçli giyim firması H&M'de 1998 yılından bu yana bir ilk yaşanıyor. Müşterileri internete yönelen dev giyim firmasının cirolarında 5 milyar euro azalma olunca bazı mağazaların kapatılması yönünde karar alındı.

Yeni Şafak
13:16 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:28 - 16/12/2017 Cumartesi
Diğer
​​​Dünyaca ünlü İsveçli giyim firması H&M mağaza kapatıyor
​​​Dünyaca ünlü İsveçli giyim firması H&M mağaza kapatıyor

Dünyaca ünlü İsveçli giyim firması Hennes & Mauritz (H&M) yılın son çeyreğinde ciroda yüzde 4'lük bir kaybın meydana gelmesi nedeniyle bazı tasarruf önlemlerini hayata geçirme kararı aldı.

BAZI MAĞAZALAR KAPATILACAK

H&M'in Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Johan Persson, Stockholm'de yaptığı açıklamada, bazı mağazaların kapatılacağını ve daha az sayıda yeni mağaza açılacağını açıkladı.

İNTERNET DARBESİ

Deutsche Welle'nin haberine göre Persson, müşterilerin ağırlıklı olarak internetten alışveriş yapması sonucu mağazalarda arzu edilen kazanca ulaşılamadığını belirterek, "hızla değişen müşteri alışkanlıklarına" uyum sağlamak için firmanın dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. H&M yöneticisi Persson, internetten satışların ise "iyi bir gelişme kaydettiğini" söyledi.

CİRODA 5 MİLYAR EUROLUK AZALMA

H&M'in cirosunda son çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık 5 milyar euroluk azalma meydana geldi. H&M kaç mağazanın kapatılacağı konusunda ise bilgi vermedi. H&M'in dünya genelinde 4 bin 553 mağazası bulunuyor.

1998 YILINDAN BU YANA BİR İLK

Firmanın cirosu 1998 yılından bu yana ilk kez azaldı. Firma yöneticisi Persson'un açıklamalarının ardından, H&M hisseleri borsada yüzde 14 değer kaybederek 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

#Hennes & Mauritz
#H&M
#Karl-Johan Persson
6 yıl önce