|

2017’de teknolojide neler konuşacağız ?

Türkiye'nin ilk uluslararası ekonomi dergisi, 'Derin Ekonomi' 2016'da hayatımıza nüfuz eden ve 2017'de daha çok konuşacağımız teknolojik gelişmeleri derledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:28 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Sernur Yassıkaya imzalı analiz farklı detaylara dikkat çekiyor. 2017'de robotları daha çok konuşacağız.Özellikle nüfus artış hızı düşük ve yaşlı nüfusu fazla olan Japonya ile Avrupa ülkelerinde, robotların bakıcı, hizmetçi hatta hemşire olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar başlamış durumda. Yapay zeka ile donatılmış insansı robotlar yaşlı nüfusa sahip gelişmiş ülkeler için kurtarıcı olarak değerlendiriliyor.



DRONE SİVİLLEŞİYOR


İnsansız hava araçları, diğer adıyla drone teknolojisi askeri alanda her geçen gün daha fazla kullanılıyor. ABD başta olmak üzere, Çin, Rusya, İsrail ve Türkiye, dronelardan askeri operasyonlarında azami derecede faydalanıyor. Ülkemiz bu alanda söz sahibi ülkeler arasında olmak için hızla ilerliyor. Şimdi bu teknoloji sivil kullanımda da yaygınlaşmaya başladı. Kişisel dronelara yönelik plakalandırma işlemi yaşanması ise yeni teknolojik gerçekliğin neticesi. Öyle ki PTT de kargo teslimatlarını dronelar vasıtasıyla da yapacağını açıkladı.





'VR' HAYATIN HER ALANINDA


Sanal gerçeklik ve Artırılmış gerçeklik teknolojisi de emlaktan, modaya ve medyaya kadar her alanda tesirini hissettirmeye başladı. 'VR' gerçeklik ile sadece oyunlar değil, hayata dair her şey tam da gözümüzün önünde şekilleniyor. Bir konser veya bir canlı yayın görüntüyü 360 derece ile yaşıyormuş gibi hissetmek mümkün hale geliyor. Okulus Rift, HTC, Samsung ve Google'ın bu teknoloji için geliştirdiği gözlükler de yaygınlaştı.


#Derin Ekonomi
#Sanal gerçeklik
#Artırılmış gerçeklik
#Sernur Yassıkaya
7 yıl önce