|

2018 turizmde Rusya ve Çin yılı olacak

Türkiye, Rusya ve Çin’e açılıyor. Rusya’da düzenlenen ‘Türkiye Festivali’ 2018’de tekrarlanacak. Çinli turisti çekmek için de seferberlik başlatıldı.

Yeni Şafak
09:24 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 09:28 - 13/10/2017 Cuma
Diğer
Önümüzdeki yıl Çin’de ‘Türkiye yılı’ kabul edildi.
Önümüzdeki yıl Çin’de ‘Türkiye yılı’ kabul edildi.

Türkiye, önümüzdeki yıl turizmde Rusya ve Çin’e açılacak. ABD ve Türkiye’nin karşılıklı aldığı ‘Vize başvurularını askıya alma’ kararının turizm açısında ne getireceği merakla beklenirken; Türkiye önümüzdeki yılın yeni turizm stratejilerini belirledi. Bakanlık, önümüzdeki yılın ekim ayında yine Rusya’da ‘Türkiye Festivali’nin ikincisini gerçekleştirmeyi planlıyor.

FUAR DÜZENLENECEK

Bunun dışında dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Rus orkestrası eşliğinde bir konser verecek. Mart 2018’de Moskova’da özel Türkiye fuarı düzenleyecek olan Bakanlık, fuar esnasında geleneksel Türk musikisi, halk oyunları, ebru, kaligrafi ve cam üfleme sanatı gibi etkinliklerle tanıtım faaliyetlerini de gerçekleştirecek. Akşam'ın haberine göre, ayrıca, yine önümüzdeki yıl haziran ayında National Geographic Dergisi’yle birlikte Kızıl Meydan yakınında Türkiye’nin kültürel ve turistik yönlerini gösterecek ‘Bilinmeyen Türkiye’ isimli bir fotoğraf sergisi açılması planlanıyor.

Hedef zengin orta sınıf
  • Bakanlık, geleneksel pazarların dışında Uzakdoğu’ya da açılmak için ciddi tanıtım faaliyetleri yürütüyor. Önümüzdeki yıl Çin’de ‘Türkiye yılı’ kabul edilirken; Bakanlık özellikle zengin orta sınıfın ilgisini Türkiye’ye çekmek için gözünü Çin’e dikti. Bu kapsamda 2018’de Çin’de yaklaşık 50 kültürel etkinlik düzenleyecek olan Bakanlık Hindistan, Güney Kore ve Japonya’yla ilgili de çalışmalarını da hızlandırdı.
#Turizm
#Rusya
#Çin
#Turist
7 yıl önce