|

2019'a kadar seçim yok

Bazı çevrelerin Türkiye'de belirsizlik olduğu algısı yaratmaya çalıştığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, 2019'a kadar seçim olmadığını hatırlattı. Yıldırım, "Durmadan seçim. Yeter. Artık biraz işimize gücümüze bakalım" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:42 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, TİM'in düzenlediği ihracatçı zirvesinde yaptığı konuşmada, 2019'a kadar seçim olmadığını söyledi. Anayasa'da çok kapsamlı bir değişikliğin yapılmayacağını belirten Yıldırım, Türkiye'nin geleceğinde belirsizlik olmadığının altını çizdi. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



ENERJİ KAYBI BİTECEK


Belirsizlik varmış algısı oluşturmaya çalışanlar var. Çok net. Türkiye'nin şimdi önünde bir iş kaldı. Onda da bir mesafe kat ettik. Darbeden kalan ve 2007 Cumhurbaşkanlığı seçilememesinden kaynaklı, daha sonra referandumla Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin gerçekleşmesiyle ortaya doğan bir mevcut durum var.



Bu durum, Anayasa ile uyuşmuyor. Şimdi yapacağımız iş, bu hükümet sistemini, mevcut Anayasa ile uyumlu hale getirmek. Böylece bu alandaki enerji kaybına da son vermek. Bu da belli. Sınırlı bir değişiklik yapacağız, en kısa sürede de referanduma, milletin önüne götüreceğiz. Ondan sonra artık seçim falan yok. 2017'de seçim yok, 2018'de de yok, 2019'a kadar hiçbir şey yok. İşinize gücünüze bakın kardeşim. Şimdi seçim zamanı değil, geçim zamanı. Durmadan seçim. Yeter. Artık biraz işimize gücümüze bakalım.



#Anayasa
#2019
#Seçim
#TİM
7 yıl önce