|

2030’a yatırım 1 trilyonluk pazarı gördü

Karsan, Finlandiyalı mobilite servis operatörü MaaS Global’e yatırım yapan ilk otomotiv şirketi oldu. 2030’da mobilitenin 1 trilyon dolarlık pazara ulaşacağını öngören şirket, şehiriçi ulaşımda mobiliteyi de kullanarak çığır açmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Okan Baş
Okan Baş

Türkiye’de ulaşıma öncülük eden minibüs üreticisi Karsan Finlandiyalı mobilite servis operatörü MaaS Global’e yatırım yaptı. Hissedarları olduğu dijital platformu destekleyenm Karsan, şehiriçi ulaşımda mobil altyapı sayesinde çığır açmaya hazırlanıyor.

GÜNLÜK İHTİYACA
ANINDA ÇÖZÜM

Karsan’ın elektrikli araçlardan otonom sürüşe kadar geleceğe yönelik Ar-Ge odaklı vizyon çalışmalarının bulunduğunun altını çizen Karsan CEO’su Okan Baş, “Ulaşım sistemini çok daha etkin hale getirmeyi hedefleyen ve uygulamaya konmasında etkin ana oyunculardan biri olan MaaS Global’e Karsan olarak ilk yatırım yapan otomotiv şirketi olduk. MaaS’ın ardında yatan temel fikir, bireylerin günlük mobilite ihtiyaçlarını kullandıkça ödeme veya aylık abonelik çözümü ile bir uygulama üzerinden tesis etmek. Bu minvalde yapılan global araştırmalara baktığımızda 2030 yılına kadar küresel mobilite çözüm pazarının (MaaS) bir trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor. Hızla büyüyen pazara ilk giren Finli şirketin geleceği son derece parlak ve umut vaat ediyor” dedi.

MÜŞTERİYE ZAMAN KAZANDIRIYOR

Helsinki merkezli start-up MaaS Global’in CEO’su ve kurucusu Sampo Hietanen, MaaS’ı servis olarak Mobilite alanında dünyanın ilk şirketi olarak dikkat çekiyor. Sistemin zaman kazandırma noktasında tüketiciye çok büyük fayda sağladığını ifade eden Hietanen,“Araba sahipliği ihtiyacını azaltıyoruz” şeklinde konuştu.

FİNLİ KONSEPT GLOBALLEŞİYOR

Dijitalleşmeyle tüm ulaşım evrenini değiştirecek olan MaaS önemli bir inovasyon olarak kabul ediliyor. MaaS konseptinin kurucusu olan Sampo Hietanen, hizmetin ana hatlarının oluşturulması için küresel çapta öncülük ediyor. Ulaşımın dünyanın büyük ikinci tüketici pazarı olması ve ayda ortalama 300 avro harcaması göz önüne alındığında MaaS'ın önemi ortaya çıkıyor.

#Helsinki
#MaaS Global
#Karsan
7 yıl önce